För en tid sedan läckte Intels lanseringsschema för processorer ut och avslöjade att arkitekturen Skylake hastigt ersätter Broadwell, som i omgångar försenats till följd av svårigheter med tillverkning på 14 nanometer. Nu preciseras lanseringsfönstrets för processorfamiljen till stationära datorer.

Kinesiska VR-Zone har lagt beslag på ett dokument som avslöjar att Skylake släpps under perioden augusti–oktober och i dagsläget anges det exakta datumet till den 15 augusti. Källor till SweClockers gör dock gällande att lanseringsdatumet flyttats runt i omgångar, varför det inte är helt otroligt att fler ändringar kan ske.

När Skylake väl lanseras blir det i samtliga prissegment, med fyrkärniga 95-wattare för överklockning såväl som mer energieffektiva modeller på 65 och 35 watt. Detta ackompanjeras av tvåkärniga varianter med TDP på 65 och 35 watt, där sannolikt Core i3, Pentium och Celeron är inkluderade.

Till Skylake hör den nya sockeln LGA 1151, som för med sig stöd för DDR4 såväl som 100-serien styrkretsar med hela 20 kanaler PCI Express 3.0 för SSD-lagring. Trots en lansering framåt sensommaren väntas partnertillverkare visa kompatibla moderkort under Computex 2015, som drar igång den 2 juni.