Valves satsning på vardagsrummet står på tre ännu inte helt stadiga ben. Först och främst arbetar speljätten med det Linux-baserade operativsystemet Steam OS, vilket har sällskap av en udda handkontroller och det något svårgreppbara speldatorkonceptet Steam Machines. Nu avslöjas att det blir ytterligare en huvudingrediens.

At GDC 2015, we’ll be giving demos of the refined Steam Controller, new living room devices, and a previously-unannounced SteamVR hardware system.

Inför spelutvecklarkonferensen GDC 2015 informerar Valve om att företaget planerar att visa upp en förfinad version av handkontrollen Steam Controller tillsammans med nya "enheter för vardagsrummet". Vad som med all sannolikhet kommer att stjäla mest uppmärksamhet är dock inget mindre än premiären för Steam VR – hårdvara för virtuell verklighet.

På konferensen söker Valve samarbetspartners genom att demonstrera Steam VR för utvecklare och innehållsskapare. Särskilt intressant är att inbjudan talar om ett hårdvarusystem, vilket antyder om att det handlar om mer än enbart glasögon. Exakt vad detta innebär är dock fortfarande höljt i dunkel.

GDC 2015 går av stapeln den 4–6 mars i San Francisco, USA.