Namnet ECS väcker säkerligen minnen hos flera av SweClockers mer långtida medlemmar. Tillverkaren var under en period relativt välbekant på den svenska marknaden, och företagets prispressade moderkort hamnade i många budgetfokuserade hembyggen.

De senaste tio åren har försäljningen dock minskat stadigt, och företaget känner därför att det är dags för ett omtag. I samband med lanseringen av Intel Skylake passar ECS på att se över framför allt utbudet av moderkort riktat mot gamers, där både design och namnschema byts ut.

Inspirationen kommer framför allt från MSI, där resultatet är modellerna Z170-Claymore för ATX samt Z170-Blade för Micro ATX. Gemensamt är, förutom styrkretsen Intel Z170, bland annat en avskalad design, minimalt med logotyper samt enkla färgscheman.

Claymore och Blade når marknaden någon gång under hösten då Intel rullar ut familjen Skylake. ECS hoppas även på att kunna återvända till den nordiska marknaden, förhoppningsvis i samband med lanseringen av de nya moderkorten. De exakta prislapparna är ännu okända, men tillverkaren talar om någonstans runt 1 500 kronor.

► Läs alla artiklar från #computex-2015