Tack vare utvecklingen av snabba och högkvalitativa skärmpaneler behöver gamers inte längre kompromissa med bildkvaliteten för att ta del av höga och dessutom dynamiska uppdateringsfrekvenser. Det finns nu ett litet men växande antal ultralyxiga gamingskärmar med AHVA/IPS och nu tillkommer ytterligare en när Eizo presenterar en egen utmanare till den uppmärksammade Asus MG279Q.

Nykomlingen heter Eizo Foris FS2735 och mäter 27 tum med 2 560 x 1 440 pixlar. På menyn står en snabb IPS-panel med upp till 144 Hz uppdateringsfrekvens och stöd för dynamiska uppdateringsfrekvenser via AMD Freesync. Därutöver anger specifikationerna ett kontrastförhållande på 1 000:1 och 350 cd/m2 ljusstyrka.

Fler finesser är extra tunna skärmkanter, tekniken Eizo Blur Reduction, flimmerfri bakgrundsbelysning, blåljusfilter och en tillhörande app som bland annat gör det möjligt att dela skärminställningar via en molntjänst.

På anslutningsfronten tillhandahålls två HDMI, en Displayport och en ensam DVI samt en integrerad hubb med två USB 3.0. Det finns dessutom en fullt justerbar skärmfot med porträttläge, inbyggda högtalare och kontakter för mikrofon och hörlurar.

Eizo Foris FS2735 ska dyka upp på marknaden någon gång i årets sista kvartal. Några prisuppgifter är ännu inte kända.