Apple visade under veckan upp företagets kommande telefoner Iphone 7 och Iphone 7 Plus. En av nyheterna med de nya modellerna är att de båda är vattentåliga, vilket Apple även påpekade i deras presentation. Det visar dig dock att vattenskador inte är något som täcks av företagets garanti.

De två modellerna är klassade med IP67, vilket innebär att telefonerna klarar av att vara nedsänkta ned till en meters djup i 30 minuter och Apple marknadsför dem som "stänk-, vatten, och dammtåliga".

Splash, water, and dust resistance are not permanent conditions and resistance might decrease as a result of normal wear. Do not attempt to charge a wet iPhone; refer to the user guide for cleaning and drying instructions. Liquid damage not covered under warranty.

Detta till trots täcker inte garantin av skador som uppkommer i samband med att telefonen utsätts för fukt. Nämnvärt är att detta inte är unikt för Apple, då även koreanska Samsung friskriver sig garantiansvar för vattenskador på modeller som marknadsförs med samma klassificering.