Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Apples garanti täcker inte vattenskador för Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Permalänk
Medlem
Skrivet av Commander:

Hm trodde att GPS klarade något längre än så, men känns som Gyro, Barometer samt GPS även Accelerometer borde kunna approximera ganska väl iaf inom deras garanti område.

Havsvatten lär väl påverka men igen känns som att det borde gå iaf till nån meter eller två,

Nja. GPS signalen är som sagt mikrovågor och den signalen försvinner väldigt fort. Det räcker ju med att man befinner sig under ett hustak för att den ska lägga av. Vatten absorberar dom signalerna betydligt bättre. Jag missstänker att det bara är frågan om några cm vatten innan GPS tappar mottagningen.

Gyro och Accelerometer är inte i närheten av att kunna användas till det. Dom mäter ju bara hur telefonen är vinklad samt hur fort den accelererar. Dessutom har den inte tillräckligt känslighet för att klara av att avgöra exakt om du accelererar den sakta. Jag är rätt övertygad om att du kan flytta telefonen 100 m i höjdled utan att vare sig accelerometer eller gyro registrerar det. Dom är för dåliga för det.

Dvs det finns inga sensorer som kan avgöra på hur stort djup telefonen befunnit sig. Med undantag om telefonen har en barometer som kan mäta trycket då och om den har loggat värdet. Men det är väl få telefoner som har barometer inbyggt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av star-affinity:

Aha, är det så så blir det lite märkligt.
Men hur avgör man att fuktskadan inträffat "inom specifikationens ramar" och inte utanför den?

Fast det är klart. Om det är något fel på telefonen och vätskeskadan inträffar "inom ramarna", då vill man ju att det ska gå på garantin.

Ganska enkelt. Om telefonen har en viss klassning så kräver det att den skall klara ett visst djup under en viss tid.
Om man då trycktestar telefonen i enlighet med klassningen och telefonen är tät så skall inget vatten kunna tränga in. Om du då har en vattenskada i telefonen så har du antingen befunnit dig utanför specifikationens ramar alternativt har du glömt att stänga någon lucka.

Om telefonen vid trycktestet läcker så är det ett fel eftersom den avviker från specifikationen och det skall dom fixa. Det skall dom göra på garantin om jag fattat det rätt.
Problemet är väl att det är väl först när telefonen tagit in vatten som man upptäcker att den är otät och då hävdar dom att fuktskador inte täcks av garantin. Dock är det ju så att om du inte varit utanför specarna så skall dom ta ansvar för att telefonen inte är så tät som specen säger.

Oavsett vad så har vi ju reklamationsrätten i Sverige som man kan åberopa om dom inte vill ta något på garantin.

Permalänk
Medlem

iPhone 7 verkar klara av betydligt större vattendjup än vad IP klassningen anger. Klarar sig bättre än Samsung Galaxy S7 som har en högre klassning.

https://www.youtube.com/watch?v=K05cTPeFfyM

Visa signatur

ASUS K7M, AMD Athlon 1000 MHz Slot A, 3dfx Voodoo5 5500 64 MB AGP, 512 MB SDRAM @ CL 2-2-2-5, Cooler Master ATC-100-SX Aluminum Mid Tower.