NES Classic Mini, den krympta versionen av Nintendos klassiska 8-bitarskonsol från slutet av 80-talet, blev väl mottagen när den lanserades i början av november. De begränsade kvantiteterna som levererades sålde slut inom loppet av några timmar. Ett nyligen registrerat patent kan antyda att Nintendo även planerar att lansera en krympt version av 16-bitarskonsolen SNES.

Under julhelgen lyckades en Twitter-bot som konfigurerats för att dammsuga patentansökningar hitta en patentansökan från Nintendo. Patentet visar en bild på den klassiska spelkontrollen till Nintendos 16-bitarskonsol SNES, vilket skulle kunna antyda att företaget planerar en SNES Classic Mini under 2017.

Om företaget skulle satsa på en ARM-baserad kretsuppsättning likt den i NES Classic Mini skulle den upptrappade produktionen av sagd konsol potentiellt kunna göra tillgängligheten bättre för en krympt SNES-konsol. Ett patent behöver dock inte betyda att en ny produkt är på väg.

Patent kan förnyas för att fortsätta skydda existerande produkter, och det kan också gälla eventuella tillbehör till exempelvis den kommande spelkonsolen Switch. Då efterfrågan vida överstiger produktionen för NES Classic Mini och Nintendo Switch lanseras i mars kommer Nintendos produktutbud sannolikt inte ha utrymme för en SNES Classic Mini förrän sent 2017 som tidigast.