För två år sedan lanserade tillverkaren Raijintek chassit Metis för formfaktorn Mini ITX. Med ett minimalistiskt yttre i borstad aluminium blev det populärt bland många datorbyggare. Förra året lanserades en uppföljare till denna som höll kvar vid den avskalade designen men ökade storleken något.

Nu lanserar företaget ännu ett chassi, denna gång en direkt uppföljare till Metis med namnet Metis Plus. Precis som sin föregångare handlar det om ett Mini ITX-chassi i borstad aluminium med ett fönster på ena sidan. En av nyheterna med Metis Plus är plats för en 120 mm-fläkt i chassits topp samt plats för fyra 2,5-tumsenheter samt en 3,5-tumsenhet.

Chassit mäter in på 190 x 277 x 254 mm (BxHxD), men har trots det plats för ett nätaggregat i fullstorlek samt grafikkort på upp till 17 centimeter och processorkylare med en höjd på upp till 16 centimeter. Utöver detta är specifikationerna desamma som för föregångaren.

Raijintek Metis Plus kommer i sju olika färger – svart, röd, silver, blå, grön, guld och vit och väntas lanseras inom kort. Exakt lanseringsdatum samt pris har dock ännu inte tillkännagivits.