Under förra året meddelade Gigabyte att de skulle börja lansera spelinriktade produkter under varumärket Aorus, med både moderkort och grafikkort som tar sikte på MSI Gaming och Asus ROG. De första av dessa visades upp under årets CES-mässa och nu lanseras det första Aorus-grafikkortet.

Modellen är ett Geforce GTX 1080 från Nvidia och baseras på Gigabytes tidigare Xtreme Gaming-modell, med identiska klockhastigheter på 1 784 MHz i bas- och 1 936 MHz i turboläge. Även för modellens minne ligger klockhastigheten på samma nivå, med en hastighet på 1 300 MHz (10 400 MHz effektivt).

Utöver färgskillnaden är kylaren densamma som för Xtreme Gaming-modellen, där kortet tar upp tre expansionsplatser och har tre stycken 100 mm-fläktar på ovansidan och två stycken 8-pin PCI Express-kontakter för strömförsörjning. Precis som tidigare den tidigare modellen är kortet utrustat med två extra HDMI-uttag i kortets främre del för enklare inkoppling av VR-headset.

Gigabyte har ännu inte tillkännagivit när Geforce GTX 1080 Aorus Xtreme Edition blir tillgänglig i butik och till vilket pris.