För ett par veckor sedan kunde AMD tillkännage priset för deras kommande HEDT-plattform Ryzen Threadripper. Något officiellt lanseringsdatum blev dock inte spikat, där de istället nämnde tidigt augusti som fönster, väl i linje med tidigare spekulationer.

Nya uppgifter från bland annat Hermitage Akihabara befäster nu tidigare rykten om en lansering och tillgänglighet den 10 augusti. Samma datum bekräftas även av taiwanesiska komponenttillverkare SweClockers talat med. Datumet ska enligt utsago ha blivit framflyttat från den 27 juli till följd av låg tillgång på processorer.

Ryzen Threadripper anländer därmed på marknaden mitt i Intels lansering av processorer för X299-plattformen, där de hittills har hunnit lansera tio-kärniga Core i9 7900X. Något som innebär att Intel och AMD kommer turas om med innehavet av prestandatronen i segmentet, när Threadripper med upp till 16 kärnor gör entré.

Intel har dock flera processorer på gång för Core i9-serien. Upp till 18 kärnor och 36 trådar står på agendan i och med lanseringen av övriga processorer ur Skylake-X senare under året.

Läs mer