Warner Media har sedan en tid tillbaka velat skapa en gemensam plattform där samtliga av bolagets filmer och serier kan avnjutas. Det har primärt handlat om att slå samman streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+, men vad namnet på den nya tjänsten ska bli har varit okänt. Nu avslöjas det att namnet kort och gott blir Max.

Med sammanslagningen sker också en prisändring. I USA har priserna legat på 16 USD för reklamfri upplevelse och 10 USD för den delvis reklamfinansierade versionen. Med lanseringen av Max erbjuds fler nivåer, varav Ultimate-versionen för 20 USD aktiverar 4K-ström med HDR och Dolby Atmos, 100 nedladdningar och 4 samtidiga strömmar. För 16 dollar får tittare material i HD-kvalitet, 2 samtidiga strömmar och 30 nedladdningar. Det billigaste alternativet på 10 USD erbjuder HD-kvalitet samt 2 samtidiga strömmar och visar även reklam.

Några prisändringar i Sverige har ännu inte kommunicerats, men liknande nivåer och prissättning väntas även här. I USA ska nuvarande prenumeranter av HBO Max konverteras automatiskt till motsvarande prisnivåer på Max, där även profilinformation följer med. På FAQ-sidan för Max får vi reda på att prenumeranters nuvarande prissättning kommer behållas i sex månader efter lanseringen, vilket kan påverka det lanseringserbjudandet med halverad månadskostnad HBO Max livet ut.

Utöver mer material kommer även Max-applikationen med förbättrat gränssnitt. Bland annat ska det erbjudas lättare inloggning, nya hubbar för filmer, serier och genrer samt smartare rekommendationer. Vidare ska även tjänstens prestanda förbättras.

Huruvida tjänsten stöter på patrull i Sverige är för tillfället okänt. Vi har redan ett bolag vid namn Max i Sverige, men då varumärkena existerar i vitt skilda branscher bör det inte vara något större problem med samlevnad. Då ena producerar högkvalitativa produkter som kan avnjutas av gemene man och andra gjorde åttonde säsongen av Game of Thrones, borde det vara lätt för individer att särskilja verksamheterna.

Uppdatering:
HBO Max i Sverige har via sociala medier kommunicerat att HBO Max får leva kvar ett tag till och Max ska lanseras under 2024. För tillfället har streamingtjänsten ingen uppdatering kring lanseringserbjudandet, utan detta lär kommuniceras närmare nya tjänstens skarpa släpp nästa år.

Längtar du efter en maxad streamingupplevelse?