Fibernätet kommer i etappvis att tändas upp igen. Den första sträckan som tänds är Stockholm-Örebro där fiberkabeln har en bandbredd på en terabit per sekund (1000 gigabit per sekund). Den snabbaste hastigheten i fiberringen i södra Sverige som sträcker sig från Stockholm i öster till Oslo i väster och Köpenhamn i söder har som snabbast en bandbredd på 1600 gigabit per sekund, eller 1,6 terabit per sekund. Nätet kan dessutom byggas ut bandbreddsmässigt för att klara det tjugodubbla vilket blir cirka 32 terabit per sekund.

Bahnhof planerar dessutom att bygga ut nätet så att fibernätet täcker flera städer än de ursprungliga 40. Den första sträckan Stockholm-Örebro skall tändas vid årsskiftet. Fibernätet går längs med den större delen av trafiklederna E4, E18 och E20 men Bahnhof lovar att ytterligare fiberleder skall byggas så att fler städer och kommuner kan få tillgång till nätet.

Jon Karlung som är vd på Bahnhof kommenterar:

I praktiken innebär det här väsentligt minskade trafikkostnader för oss, något vi lämnar vidare till våra kunder. Vi kan utan problem hålla priser som är 30-70 procent lägre än våra konkurrenter. För mindre operatörer utan egna nät blir vi en mycket kostnadseffektiv samarbetspartner

Läs pressmeddelandet hos Bahnhof. Bahnhof har sedan tidigare fiber-stadsnät i Göteborg och Sundsvall samt flera.