Samsung är minst sagt en mäktig aktör i Sydkorea där man står för inte mindre än en femtedel av börsvärdet i Seoul. Samsungs ägare och tillika rikaste man i Sydkorea Lee Kun Hee och dennes familj har flera gånger varit i blåsväder på grund av misstanke om korruption. Senast ska sonen Jae Yong ha fått köpa en majoritetspost i företaget under marknadsvärdet.

Tidigare har Lee Kun Hee lyckats att ta sig ur kriserna, skillnaden nu är dock att kritiken kommer inifrån. Det är Kim Yong Cheol, tidigare ledande adovkat på Samsung som gått ut med uppgifter om att han själv varit med om att muta personer i samhället för att få Samsungs vilja fram. Åklagare utreder nu uppgifterna och toppchefer på Samsung tillåts ej att lämna landet.

Händelsen har skakat om ordentligt i det Sydkorea, särskilt opassande då presidentval ska hållas den 19 december. Många sydkoreaner är missnöjda och har visat detta bland annat genom att bränna skyltar vid samsungs kontor.

Vad känner du för korruptionsmisstankarna mot Samsung? Kommer du avstå från produkter från Samsung eller spelar det ingen roll? Diskutera!

Läs mer hos Dagens nyheter.