Styrkretsen RS780 ersätter den nuvarande styrkretsen 690G och introducerar bland annat stöd för Direct X 10 och har hårdvaruacceleration för komprimeringsalgoritmerna h.264 och VC-1 vilket HD-formaten använder sig av. Styrkretsen innehåller även AMD:s Unified Video Decoder (UVD).

Moderkortet heter JW-RS780G-UVD+ och kommer från en tillverkare som heter J & W Technology. De är väldigt stora i bland annat Kina och Asien men har än så länge inte hoppat in på den Europeiska marknaden.

Moderkortet kommer i Micro-ATX-format och har en am2+-sockel för AMD:s senaste K10-baserade processorer. Vidare hittar vi fyra stycken DDR2-minneplatser. Expansionsplatserna består av en PCIe x16-port och två stycken vanlig PCI-portar. Det erbjuder även sex stycken SerialATA-portar och har en PATA-kanal för två stycken enheter.

Kortet är passivt kylt vilket tyder på att det är strömsnålt och relativt svalt trots att det sitter en Direct X 10-kompatibel grafikprocessor i nordbryggan. När det gäller utgångar har moderkortet VGA, DVI samt HDMI. Vilken ljudkrets som moderkortet har vet vi inte i skrivande stund, men det lär erbjuda digitala utgångar via en optisk och en koaxial anslutning.

Just nu finns det inga specifikationer att tillgå, men förhoppningsvis dyker dessa upp inom kort på J & W:s produktsida. Det har tidigare ryktats om att AMD skall släppa RS780 officiellt denna månad.