Idén bakom Folding@Home är lika enkel som genial: koppla ihop datorer via Internet till en gigantisk superdator, och använd kraften för att lösa biologiska, kemiska och medicinska problem.

Frivilliga donatorer installerar en klient som använder överbliven beräkningskraft, antingen från CPU eller GPU. Därmed kan överbliven kapacitet användas för ett gott syfte, nämligen att förstå hur proteiner påverkar allvarliga sjukdomar som cancer, Alzheimer och Parkinson.

För att locka fler deltagare finns ett litet tävlingsmoment inbyggt i projektet. Alla som vill har möjlighet att tävla i att utföra så mycket beräkningsarbete som möjligt. Detta är populärt bland entusiaster världen över som vill visa vad deras datorsystem egentligen går för, och samtidigt göra en god gärning.

SweClockers medlemmar har givetvis ett eget lag i den absoluta toppklassen. På ungefär åtta månader har laget klättrat från plats 100 till den nuvarande topplaceringen: 50.

Fortsätter laget att prestera i samma rasande takt som nu ligger topp-30 inom räckhåll. Detta skulle betyda att SweClockers foldinglag är störst i norden, och ett av de absolut bäst presterande nationella lagen i världen.

Alla välkomna att delta i kampen mot sjukdomarna. SweClockers foldinglag går alltid att nå i diskussionsforumet och ställer gärna upp för nya medlemmar.