Idén bakom Folding@Home att koppla ihop datorer via Internet till en gigantisk superdator, och att använda kraften för att lösa biologiska, kemiska och medicinska problem.

Frivilliga installerar en klient som använder överbliven beräkningskraft från processorn och/eller grafikkortet. Den överblivna kapaciteten används för att räkna på hur protein veckar sig, kunskap som kan användas för att förstå sjukdomar som cancer och Alzheimer bättre.

För att locka fler deltagare finns ett litet tävlingsmoment inbyggt i projektet. Alla som vill har möjlighet att gå med i lag som försöker utföra så mycket beräkningsarbete som möjligt. Detta är populärt bland entusiaster världen över som vill visa vad deras datorsystem går för, och samtidigt göra en god gärning.

SweClockers medlemmar har givetvis ett eget lag i den absoluta toppklassen. I början av året intog laget plats 100, och har nu snabbt tagit sig upp till en 35:e plats. I samma tempo kommer laget att ta sig upp till milstolpen topp 30 om två månader.

Den norska hårdvarusidan Hardware.no ligger för närvarande på 34:e plats. Det återstår dock att se om SweClockers medlemmar har vad som krävs för att knäcka de kvicka norrmännen.

Den som är intresserad av Folding@Home kan läsa mer i [forum id="104"]forumet[/forum].