Slutet av förra månaden kunde laget stoltsera med en ny milstolpe. Då passerade laget 200 000 000 poäng, vilket bara 29 lag gjort i projektets historia. Nu har foldarna en ny anledning att fira med avanceringen till plats 25 i topplistan.

Som referens ligger XtremeSystems på plats 24, Anandtech på plats 20 och Hardware.no på plats 29. SweClockers foldinglag är därför inte bara bäst i norra Europa utan bland de bästa i världen.

Tanken bakom Folding@Home att koppla ihop datorer via Internet till en gigantisk superdator, och att använda kraften för att lösa biologiska, kemiska och medicinska problem.

Frivilliga installerar ett program som använder överbliven beräkningskraft från processorn och/eller grafikkortet. Den överblivna kapaciteten används för att räkna på hur protein viker sig, kunskap som sedan kan användas för att förstå sjukdomar som cancer och Alzheimer bättre.

För att locka fler deltagare finns ett litet tävlingsmoment inbyggt i projektet. Alla som vill har möjlighet att gå med i lag där medlemmarna tillsammans försöker utföra så mycket beräkningsarbete som möjligt. Detta är populärt bland entusiaster världen över som vill visa vad deras datorsystem går för, och samtidigt göra en god gärning.

Mer information om Folding@Home och SweClockers foldinglag finns i diskussionsforumet.