Testresultat

I den första delen av testet använder vi oss av respektive kylares medföljande fläktlösning. Fläktarna monteras enligt tillverkarnas instruktioner vilket i Antecs fall innebär att fläkten suger ut luft ur chassit medan Corsairs dito istället suger in. Vi valde även att inkludera resultat från Kühler H20 620 där fläkten kopplas direkt till moderkortet och därmed inte styrs av den integrerade temperatursensorn.

Som synes i diagrammet ovan ligger Corsairs H60 och Antecs Kühler H20 620 i princip på samma värde när fläkten får gå på fullt varv. Båda tillverkarnas fläktar är specificerade till 2 000 rpm vid maximal hastighet vilket även märks på en relativt hög ljudnivå. Med fläktkontrollen aktiverad på Antecs modell ökar temperaturen något samtidigt som ljudnivån minskar drastiskt.

I jämförelse med Corsairs flaggskepp H70 har dock ingen av kombattanterna något att säga till om. Resultatet är inte helt konstigt med tanke på hur pass stor radiatorn är för just på den modellen samtidigt som den levereras med dubbla 120 mm-fläktar.. Tar vi även en titt på den luftkylare vi använder som referens från Noctua är det svårt att inte bli imponerad över hur den presterar med en relativt lågvarvig fläkt (1 300 rpm).

När vi ersätter de medföljande fläktarna med två av Scythes prisade Gentle Typhoon-fläktar i en "push-and-pull"-konfiguration är det helt andra siffror som uppvisas. Antec Kühler 620 imponerar stort genom att knappa in rejält på Corsairs både dyrare och större flaggskepp H70. Corsairs H60 har inte mycket att säga till om här utan halkar efter rejält.