Prestandaindex

Med alla prestandatester körda kan resultaten som vanligt sammanfattas i diagramform med hjälp av ett prestandaindex. I känd stil handlar det om normaliserade värden för att spel med hög bildfrekvens inte ska få orättvist stor påverkan på slutresultatet. Observera att testerna i olika upplösningar använder varierande antal speltitlar som grund, de är därför inte direkt jämförbara.

Med resultaten i hand kommer det knappast som någon överraskning att Radeon HD 6990 i Crossfire dominerar tabellen. Konfigurationen uppvisar de bästa siffrorna i varje enskilt test och presterar i snitt cirka 13 procent bättre än dubbla Geforce GTX 580 och äldre kusinen HD 5970 i Crossfire.

Det första prestandaindexet visar dock bara halva sanningen. Upplösningen 1920x1200 är egentligen ingen match för ett grafikkort av Radeon HD 6990:s kaliber, utan det är först när antalet pixlar och belastningen springer iväg som modellen kan glänsa ordentligt.

Med upplösningen 2560x1600 pixlar och endast DirectX 11-titlar på testbänken är steget ner till SLI-kopplade Geforce GTX 580 i snitt betydligt större. Uppenbart är höga upplösningar och moderna grafikbibliotek två favoritområden för Radeon HD 6990, både som ensamt kort och i Crossfire.

Observera att Radeon HD 5970 Crossfire saknas i diagrammet för den högre upplösningen då konfigurationen inte gick igenom alla tester, något som i sin tur innebär ett ojämförbart resultat.