Slutsats

Lanseringen av Nvidias Geforce GTX 700-serie blev startskottet för en rejäl kavalkad av modeller från partnertillverkarna. I fallet Geforce GTX 770 är det till och med så att det knappt går att få tag på referensexemplaren, vilket gör att spekulerande entusiaster får söka sig till de olika tillverkarnas eftermarknadsvarianter.

IMG_6503.jpg

Lyckligtvis gör inte detta något, då det pågår fullt priskrig på marknaden just nu. I många fall går det att få tag på fabriksöverklockade modeller med fläskiga kyllösningar för samma pris som Nvidias referensexemplar. Detta gäller inte minst de två korten vi testade här idag som båda har ett rekommenderat pris på 3 595 kr.

KFA2 Geforce GTX 770 LTD OC

IMG_6499.jpg

KFA2 går verkligen "all-in" med sitt Geforce GTX 770 LTD OC och kan åtminstone i dagsläget skryta med att det är världens snabbaste av sitt slag. Modellens fabriksöverklockning är inget annat än grovt imponerande och puttar upp kortet i en prestandaklass utöver det vanliga. Faktumet att kortet kommer med klockfrekvenser ur kartong som är högre än de vi uppnått tidigare vid överklockning av Geforce GTX 770 är nästan ofattbart för ett kort i den här prisnivån.

Det bör dock nämnas att även om kortets kylare är relativt effektiv så är den även påtagligt högljudd vid belastning. Den som är känslig för hög ljudnivå och har ett i övrigt tyst system kan därför behöva se sig om efter andra alternativ. I övrigt finns det inte mycket att klaga på när det kommer till KFA2 Geforce GTX 770 LTD OC och med en prislapp på konkurrenskraftiga 3 595 kr kan vi varmt rekommendera kortet.

Prestandan i KFA2 Geforce GTX 770 LTD OC höjer grafikkortet över mängden.

Fördelar:

  • Mycket bra prestanda i prisklassen

  • Skyhög fabriksöverklockning

  • Effektiv kylare

Nackdelar:

  • Högljudd under belastning

  • Högre strömförbrukning än konkurrenterna

Pris vid publicering: 3 595 kr

KFA2 Geforce GTX 770 LTD OC väntas finnas tillgängligt i slutet av juli.

MSI Geforce GTX 770 Gaming

IMG_6500.jpg

MSI går en något säkrare väg med sitt Geforce GTX 770 Gaming och satsar på en väldigt sparsam fabriksöverklockning. Detta resulterar i ett kort som presterar något sämre än många av de andra partnertillverkarnas kort, men fortfarande en liga ovanför Nvidias referensexemplar. Den som vill ha ut mer prestanda ur kortet får således sköta överklockningen själv, vilket i sin tur visade sig fungera alldeles utmärkt med just denna modell.

Trumfkortet för MSI:s Gaming-modell är istället företagets briljanta TwinFrozr IV Advanced-kylare. Vi imponeras återigen över hur pass effektiv och tyst denna kylare är oavsett om det är vid vila eller tung belastning. Den klarar även av en ett överklockningsäventyr utan att för den delen förvandlas till en lövblås. Med detta sagt är MSI:s Geforce GTX 770 Gaming ett utmärkt alternativ för den med krav på låg ljudnivå och kan tänka sig att skruva lite på klockfrekvenserna själv.

MSI Geforce GTX 770 är ett utmärkt grafikkort med god prestanda och tyst kylanordning.

Fördelar:

  • Bra prestanda i prisklassen

  • Väldigt tyst och effektiv kylare

  • Relativt kompakt

Nackdelar:

  • Snål fabriksöverklockning

Pris vid publicering: 3595 kr
Lägsta pris: