Inledning

Asus hamnade snabbt på kartan när konceptet Ultrabook begav sig och det blev än mer uppenbart med andra generationen. Företaget tog ursprungsmodellen Zenbook UX31E och med samlad feedback från konsumenter såväl som media skapades Zenbook Prime UX31A, som med sin högupplösta 1080p-skärm blev bidragande till att höja ribban på marknaden för Ultrabook. I samband med Windows 8 uppdaterades även datorn med pekskärm.

Asus_UX31LA-7.jpg

Haswell lanserades i början av juni i år och med detta dammar Asus av den populära modellen och skapar Zenbook Touch UX31LA. Datorn får inga kosmetiska förändringar utan allt som är nytt huserar på insidan. Utöver Intels senaste processorplattform finns upp till 8 GB systemminne, dubbla SSD-enheter i RAID 0 och den senaste trådlösa standarden 802.11ac.

Zenbook Touch UX31LA blir företagets nya flaggskepp som kommer bära fanan till dess att Zenbook Infinity lanseras senare i år. SweClockers sätter tänderna i den uppdaterade modellen och ser om det fortfarande håller måttet anno 2013.