NZXT har funnits sedan 2004, och i sortimentet finns allt från fläktar till nätaggregat. Med datorlådan H2 vill företaget lansera en andlig uppföljare till populära Hush, en modell som gick i bräschen gällandes låg ljudnivå.

HUSH2-WHT-FINAL.jpg
main.jpg
_DSC0087_web.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

215 x 466 x 520 mm

Vikt

8,9 kg

Material

Stål, plast

5,25"-platser

3 st.

3,5”-platser

8 st.

2,5”-platser

8 st. (använder samma vagga som 3,5")

Fläktplatser

4 st. 120 mm, 1 st. 140 mm

Inkluderade fläktar

3 st. 120 mm

Platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

1 st. USB 3.0, 3 st. USB 2.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Cirkapris

995 kr

NZXT H2 är ett fullstort miditower av framförallt stål och plast med en vikt på 8,9 kilo. Datorlådan sväljer moderkort upp till storleken ATX och erbjuder plats för bland annat åtta hårddiskar/SSD-enheter och sammanlagt fem fläktar varav tre medföljer i storleksordningen 120 millimeter.

Bland finesserna kan nämnas en hårddiskdocka på ovansidan, snabbfästen för fläktarna i fronten samt ett heltäckande fläktfilter i botten. Modellen erbjuder fyra USB-kontakter på ovansidan varav en klarar av USB 3.0. Bredvid dessa återfinns även en fläktkontroller som kan styra upp till fyra stycken fläktar.

INSIDE_WHT_FULL.jpg
_DSC0111_web.jpg
_DSC0078_web.jpg
_DSC0100_web.jpg

Insidan är lackerad i samma färg som utsidan, det vill säga svart eller vitt beroende på modell. Plats finns för grafikkort upp till 27 centimeter med alla hårddiskar på plats, samt upp till 31,5 centimeter om två vaggor monteras bort. Hårddiskvaggorna har vibrationsdämpande gummibussningar och bjuder även på monteringshål för den som vill montera in 2,5"-enheter.

För att underlätta kabeldragning har chassit åsidosatt gott om plats på moderkortsplåtens baksida. Förstansade hål finns strategiskt placerade på olika platser för att möjliggöra genomdragning av kablarna. Ett väl tilltaget hål finns även tillgängligt för den som vill kunna montera en processorkylare medan moderkortet sitter monterat i chassit.

Testresultat och sammanfattning

Att montera in sina komponenter i NZXT H2 är mer eller mindre en fröjd. Det finns gott om utrymme att arbeta med och passformen mellan chassit och komponenterna känns riktigt bra. Problemen brukar vanligtvis uppstå när kabeldragningen ska utföras, men här finns det faktiskt inget att klaga på. Det finns otroligt gott om plats att skuffa undan samtliga kablar på moderkortsplåtens baksida samtidigt som NZXT har tänkt till rejält var de utstansade hålen för genomdragningen ska placeras.

Kylningsmässigt känns även chassit välplanerat med hela fem fläktplatser och tre medföljande fläktar. Lösningen i fronten med snabbfästen för fläktarna är riktigt smart och gör det oerhört enkelt att både byta ut fläktarna samt rengöra fläktfiltret. Ett stort plus går även till den integrerade fläktkontrollern som, förutom att kunna styra de medföljande fläktarna, även har två lediga kontakter för framtida uppgraderingar.

Det finns egentligen bara en kompromiss som har gjorts med det här chassit och det är hårddiskburen. Vill man montera in ett grafikkort som är längre än 27 cm blir man tvungen att montera bort två stycken av vaggorna, vilket gör att det blir ett bortfall på två hårddiskplatser. Detta är givetvis en avvägning som gjordes mellan att vrida hårddiskburen och tappa luftflöde från frontfläktarna eller helt enkelt låta två platser gå förlorade och bibehålla en bra ventilation.

Sammanfattningsvis kan vi inte göra annat än att rekommendera NZXT H2. Det är ett tyst och stilrent chassi som bjuder på goda ventilationsmöjligheter, smarta lösningar och sist men inte minst ett kvalitativt intryck. Med en prislapp på knappa tusenlappen ligger det i ett segment där det finns gott om konkurrens, men H2 lyckas ändå sticka ut bland mängden.

NZXT H2 beräknas finnas i handeln den 22:a Mars till priset 995 kr inkl. moms.