Sammanfattning

Slutna vattenkylare är något som har varit hett på tapeten under en längre tid nu, även fast variationen generellt sett är väldigt dålig. Många av lösningarna som finns på marknaden är lite för lika varandra i många avseenden.

Ibland så dyker det upp en obekant kylarlösning, något som alltid uppskattas. Deepcool har slutna vattenkylare i sitt sortiment sedan tidigare, men har valt att göra en helt egen plattform som banade vägen för Captain-serien.

IMG_4759.jpg

Sett till kvaliteten är det inte mycket att tala illa om. Varje del i monteringsbiten är gjord i metall, bortsett från de vibrationshämmande gummibussningarna. Pumphuset med tillhörande slangar är gjorda i plast, men känns ändå väl tilltagna och bastanta.

Monteringen innehåller onödigt många steg, något behöver förbättras till framtida generationer. Betrakta manualen som din bästa vän så är monteringsprocessen inga större problem. Deepcool skickar även med en 4-portars fläkthubb, vilket kan ses som ett udda val då skruvar saknas för mer än två fläktar.

Deepcool har skapat en väldigt bra grund med Captain-serien, som med egen plattform kan sticka ut från mängden av liknande kylare. Prestandan är helt klart godkänd med en högsta temperatur på 65 grader, samtidigt som ljudnivån är på en behaglig nivå. Sammanfattningsvis är Deepcool Captain 240 en väldigt bra kylare för en rimlig peng.

Deepcool Captain 240 har bra kylningsförmåga med en unik plattform.

Fördelar

  • Bra prestanda

  • Enkel montering

  • God kvalitet

  • Tyst med fläktstyrning

Nackdelar

  • Högljudd i 12V-läget

  • Många steg vid montering

Pris vid publicering: 1 000 kronor
Lägsta pris: