Vad använde du för ugn för att göra den, och vilken temperatur? Pizzasten? Den kanten såg väldigt bra ut, med mkt stora hål i, nästan lika mkt/stora hål som riktiga italienska pizzabagare i Neapel gör.
Fråga: Hur undviker man att pizza-ytan inte blir rå utan att osten blir för bränd? Jag har sett att professionella pizza-bagare rekommenderar hem-pizzabagare att först bara grädda pizzan med tomatsås på, men att efter ca 3 minuter ta ut pizzan ur ugnen och lägga till resten av fyllningarna (ost, champinjoner etc.), och stoppa in pizzan i ugnen igen tills osten smälter.
Helt vanlig ugn, max temp.
pre-deg/polish dagen innan.
blanda 1 tsk honung + 7g torrjäst + 325ml ljummet vatten (ca 35c). Låt jästen aktiveras (10-15min). Blanda sedan i 250g vetemjöl special
... kommer se ut som en pannkakssmet. Sätt in i kylen. 18-24h.
Ta ut polishen å blanda ner ytterligare 250g vetemjöl special + 10g salt + 1msk olivolja, knåda ihop allt tills den slutar klibba. Dela degen i 2-3 delar beroende på hur stora pizzor du vill ha. Låt dem jäsa 2-3 timmar.
Ta ut första degen å forma till en pizza å lägg på tomatsåsen å skicka in i ugnen tills degen har fått lite färg. Ta ut å på med tillbehören, pensla på lite olivolja på kanten om du vill. När mozzarellan (om du nu gör en Neapolitan) smält ner så är pizzan färdig.
Jag gräddar pizzan på en billig pizza sten. Sätter in stenen 30-40min innan men tycker inte jag får till den krispigheten i botten jag vill ha. Skulle vilja ha något tjockare sten eller plåt som håller värmen bättre.
Viktigt att inte forma pizzan med kavel utan med händerna å pressa från mitten > utåt.