Då är jag verkligen en amatör vad gäller bröd 😂
Jag har kikat på Lilla Napolis recept - mitt hushåll har en rumstemp på ca 24,5-25. Har du ett kreativt tips på hur jag löser det tas det tacksamt emot!
Då är jag verkligen en amatör vad gäller bröd 😂
Jag har kikat på Lilla Napolis recept - mitt hushåll har en rumstemp på ca 24,5-25. Har du ett kreativt tips på hur jag löser det tas det tacksamt emot!
Minska jästmängd eller jästiden.
Under sommaren kan man även ha mindre procent vatten i degen.
Andra låter degen jäsa en stund och sedan stoppar in den i kylen. Degen kommer fortsätta jäsa tills degen når 5 grader då jästen blir inaktiv..
Coolt! Är helt obekant med jäsrör, antar man kan skippa det?
Skrivet av Bozzeta:
Minska jästmängd eller jästiden.
Under sommaren kan man även ha mindre procent vatten i degen.
Andra låter degen jäsa en stund och sedan stoppar in den i kylen. Degen kommer fortsätta jäsa tills degen når 5 grader då jästen blir inaktiv..
Det är bara av intresse för att se volymen av hur mycket en deg jäser.
Om degen är överjässt så är det enklast att minska jästen. Skaffa en gramvåg.
Behövs väldigt lite...
Att den snubben fortfarande gör content på enbart pizza så här tre år senare är däremot bortom mig.
Edit:
Sorry wilson. Jag citerade dig först för att ge tips till något du kanske inte ville ha. Måste blandat ihop användarnamnen med någon tidigare, så jag har nu ändrat till ett vanligt generellt svar. Kort och gott.
Borde försöka sluta läsa saker efter tolvslaget. Hälften går in.
Går såklart att skippa, men jag tycker det är väldigt bra att ha. Ett jäsrör är inte så komplicerat som det låter, det är bara ett vanligt regnrör som man lägger en bit deg i.