Itx server

Jag ville ha ett kompakt chassie för min itx-server som ska stå i garderoben, som inte behöver aktiv kylning.

Först hade jag ett Morex Mini-ITX Cubid 2688 Chassi, http://www.webhallen.com/prod.php?id=32493 , men det var dels inte tillräckligt kompakt, och när inte fläktarna var ikopplade så blev hårddisken för varm pga det obefintliga luftflödet.

Sen satte jag allting på en aluminium-skiva och då blev det tillräckligt svalt men såg för risigt ut till och med för att ha stående i garderoben.

Sen kom jag upp med en sandwich'ad design som jag ritade upp i ett cad program för att få ett hum om dimensionerna och sen byggde på en dag.

Eftersom jag inte hade några ordentliga verktyg så var jag tvungen att göra en del i trä, och allting är ganska skevt som syns på bilderna. Men som proof of concept så blev den ungefär så bra som jag tänkte mig, och står och kör i garderoben.

Om jag kommer mig för det nån dag så skulle jag vilja göra ungefär samma design fast helt i aluminium och använda ordentliga verktyg så man får lite precision. Då skulle jag också svetsa fast distanserna på insidan av plåten så att inga skruvar går genom plåten.