Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

188

Aktiveringen för Windows 7 knäckt

Aktiveringen för den slutgiltiga versionen av Windows 7 har överlistats av hackare. Detta trots att operativsystemet fortfarande är flera månader från butikshyllorna.

199

Corsair Obsidian 800D

När Corsair klev in på chassimarknaden med Obsidian var det många som höjde på ögonbrynen. SweClockers har fått tag i ett exemplar som testas både utan och innan för att se om det lever upp till förväntningarna!

18

Global Foundries ska producera kretsar åt STMicro

AMD tillkännagav tidigare i år att deras kretstillverkning i framtiden skulle skötas av det nystartade företaget Global Foundries. Det nya företaget, som hittills endast haft AMD som kund, kommer under nästa år att börja producera kretsar åt STMicroelectronics.

11

Spinpoint F3 från Samsung

Koreanska Samsung satsar vidare genom att följa upp de populära hårddiskserierna F1 och F2.

60

Nya rykten om bantat Radeon HD 4890

AMD tros jobba på en bantad version av värstinggrafikkortet Radeon HD 4890. Den nya modellen skall vara riktad mot det billigare mellansegmentet.

25

Ny Aspire One från Acer

Acer ligger inte på latsidan i sommarvärmen. Sist ut från företaget är en ny version av netbooken Aspire One D250.

21

PCI-montering av SSD från Scythe

Trots att fler och fler väljer att köpa SSD-diskar med storleken 2,5 tum finns det fortfarande väldigt få chassin med anpassade fästen. Scythes lösning på problemet är ett fäste för PCI-portar.

41

Gigantiska 2,5"-hårddiskar från Western Digital

Lagringskapaciteten hos bärbara datorer har länge legat efter sina stationära diton. Detta vill hårddisktillverkaren Western Digital ändra på genom att lansera en 2,5"-hårddisk på hela en terabyte.

73

Välkänd anka drar sig ur fildelningsdebatten

För en tid sedan skapade en seriestripp, om en piratkopierande Kalle Anka, debatt bland internetanvändare runt om i landet. Nu ångrar förlaget att serien publicerades i Sverige.

38

Lösenord låser ute Intels nya SSD

Knappt har en vecka gått men redan har ett allvarligt problem rapporteras med Intels nya solid state-enhet X25 G2. Med vissa inställningar kan lagringsenheten bli obrukbar.

12

Ion-baserad nettop från Gateway

Datorer baserade på Nvidias Ion-plattform säljer mycket bra. Nu kommer en nygammal modell från Gateway.

156

Europeiska Windows 7 får flera webbläsare

Den som installerar Windows 7 i Europa kommer få välja mellan olika webbläsare. Det avslöjar utvecklare på det norska webbläsarföretaget Opera.

324

Windows 7 RTM möter Vista

Microsofts senaste operativsystem är färdigställt. SweClockers tar pulsen på Windows 7 RTM och jämför det mot föregångaren Vista i en serie klassiska prestandatester.

15

Forumtråd: Hur snabb är en dator – egentligen?

Megabyte per sekund i alla ära, men vad betyder siffrorna i praktiken? Medlemmen SysGhost tar reda på detta i en intressant forumtråd.

24

Steelseries släpper möss och musmatta

Steelseries har tre nya produkter för datorspelare på ingång. Det handlar om två högpresterande möss och en tillhörande musmatta.