Att nästa generation grafikkort från AMD står för dörren är knappast någon hemlighet. Spekulationer runt bland annat namnscheman och prestandanivåer har haglat tätt de senaste månaderna, och allt talar för att ett officiellt avslöjande inte är långt borta.

En försmak på hur nykomlingen ser ut i referensmodell kommer från Frostbite-utvecklaren Johan "repi" Andersson på svenska DICE. På Twitter avslöjar han att Stockholmskontoret fått tillgång till en AMD-märkt "skönhet från Hawaii", vilket är lätt att tolka som nästa generations grafikkort.

Bilden avslöjar dock inte mycket förutom grafikkortets existens. Den kantiga kylaren påminner vid en första anblick om Radeon HD 6000-serien, och radialfläkten pryds av ett ensamt klistermärke med beteckningen "AMD Radeon".

Kommande AMD Hawaii tillverkas enligt tidigare uppgifter i 28 nanometer, och kommer utmana Nvidias Geforce GTX 700-serie. När grafikkorten officiellt lanseras är ännu okänt, men mycket tyder på att GPU '14 Tech Day den 25 september är evenemanget att ringa in i kalendern.