Tillbehörsjätten Logitech har drabbats av nedgången på PC-marknaden, men gamingsegmentet spås en lysande framtid. Efter att ha talat om att det blir fler möss och tangentbord i G-serien under årets presenteras nu den första gamingmusen i den nya generationen.

– Med hjälp av världens bästa sensorteknologi, total kontroll över vikt, ytkontakt och mekaniska kontakter har vi skapat en mus som dominerar, säger Ehtisam Rabbani, produktansvarig på Logitech.

Nykomlingen heter Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse och är en mattsvart gamingmus med gummiliknande yta. Det finns 11 knappar försedda med en ny typ av mekanisk brytare som ska stå pall för 20 miljoner nedslag. Dessa kan i vanlig ordning kopplas till makron och profiler med den medföljande mjukvaran.

Fler finesser är en högupplöst sensor på 250–12 000 dpi med LED-indikator, som kan justeras med musens knappar. Det finns dessutom ett viktsystem med fem vikter på 3,5 gram vardera. Dessa är till för att göra det möjligt att anpassa musens balans genom att ta bort eller flytta runt vikter.

Slutligen syns en 32-bitars mikroprocessor, USB-anslutning med 1 000 Hz polling rate (1 ms), flätad kabel och ett medföljande fodral för vikterna. Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse ska finnas hos återförsäljare inom kort till ett rekommenderat pris på 799 kronor inklusive moms.