Även om merparten av de taiwanesiska komponenttillverkarna har flyttat sina produktionslinjer till Kina, finns det fortfarande en handfull aktörer som har sina fabriker belägna i Taiwan. En av dessa är den välrenommerade chassitillverkaren Lian Li, vars produkter tillverkas i hamnstaden Keelung norr om Taipei.

lianli_fabrik-47.jpg

Lian Li grundades 1983 och är i dagsläget världens största tillverkare av aluminiumchassin. Förutom sin fabrik i Keelung har även företaget sitt högkvarter beläget lite längre ned på samma gata, komplett med en ingenjörsavdelning för utveckling av nya chassimodeller.

lianli_fabrik-39.jpg
lianli_fabrik-37.jpg
lianli_fabrik-38.jpg

Besökare på huvudkontoret får chansen att titta in i företagets lilla "museum". Här finns exemplar av nästan alla chassin som Lian Li har tillverkat, inklusive mer exotiska varianter som spindelchassit PC-TR1R och PC-888 som byggts för att efterlikna lyxhotellet Burj Al Arab i Dubai.

lianli_fabrik-46.jpg
lianli_fabrik-43.jpg
lianli_fabrik-45.jpg
lianli_fabrik-42.jpg
lianli_fabrik-44.jpg

På kontorsgolvet samsas administrativ personal med chassiingenjörer som filar på framtida produkter. Runt omkring skrivbordet står myriader av prototyper, med allt ifrån chassin som det aldrig blev något av, till det Kickstarter-finansierade minichassit Ncase M1.

lianli_fabrik-1.jpg
lianli_fabrik-2.jpg
lianli_fabrik-3.jpg
lianli_fabrik-4.jpg
lianli_fabrik-5.jpg

I fabriken tillverkas många av chassits delar i en datoriserad stansningsmaskin. Denna har kapacitet att slå ut 1 200 hål per minut och kommer förladdad med ett tjugotal olika stansmönster i en karusellkassett.

lianli_fabrik-17.jpg
lianli_fabrik-14.jpg
lianli_fabrik-15.jpg

Delar som kräver högre precision, och ska användas i estetiskt syfte, skärs istället ut med laser. Maskinen klarar av att skära sig igenom gods med en tjocklek på 1,5 cm, och snittet kyls under tiden med flytande kväve för att undvika svarta missfärgningar på ytan.

lianli_fabrik-13.jpg
lianli_fabrik-12.jpg

För att ge utsidan en snygg borstad finish körs aluminiumplåten genom en slipmaskin. Denna är laddad med ett speciellt sandpapper som ihop med vatten skapar det rätta mönstret i skivorna.

lianli_fabrik-8.jpg
lianli_fabrik-6.jpg
lianli_fabrik-7.jpg
lianli_fabrik-9.jpg

Sidopanelerna utformas i en serie särskilda stansar som är förladdade med en viss typ av form för just det chassit som är aktuellt för produktionslinjen. I anslutning till stansarna finns ett gediget lager med formar för samtliga aktuella modeller i företagets chassisortiment.

lianli_fabrik-18.jpg
lianli_fabrik-22.jpg
lianli_fabrik-21.jpg

För mindre partier av chassin, åt exempelvis andra företag, tillverkas de olika delarna för hand. Vid ett tiotal maskiner böjs beståndsdelarna till i rätt form.

lianli_fabrik-27.jpg
lianli_fabrik-24.jpg
lianli_fabrik-25.jpg
lianli_fabrik-26.jpg
lianli_fabrik-29.jpg

När delarna är klara skickas de en våning upp för slutmontering. Dessvärre var personalen kompensationslediga just denna dag och därför gapade båda produktionslinjerna tomma när redaktionen tittade förbi.

lianli_fabrik-33.jpg
lianli_fabrik-30.jpg
lianli_fabrik-28.jpg
lianli_fabrik-31.jpg
lianli_fabrik-32.jpg

I samma rum som de färdiga produkterna packas ner står även företagets egenbyggda skruvsorterare. Denna ser till att rätt typ och mängd skruvar hamnar i tillbehörskartongen som skickas med chassit.

Alla artiklar från Computex 2014