Det blev ingen grafikkortslansering från AMD på Computex. Istället väljer bolaget att hålla på Radeon 300-serie till evenemanget PC Gaming Show som går av stapeln under pågående spelmässan E3.

Först och främst berättar AMD om Radeon R7-serien, bestående av två modeller som ska ge tillräcklig prestanda i de senaste speltitlarna vid spelande i 1080p. AMD talar dock mest om populära Esport-titlar, där grafikkorten kan leverera över 100 fps även med uppskruvade inställningar.

Radeon R7 360 är instegsmodellen i den nya serien med prislappen 109 dollar. Till detta hör 2 GB GDDR5-minne, en kompakt formfaktor och låg strömförbrukning, egenskaper som ska göra grafikkortet till det självklara alternativet för uppgradering av praktiskt taget vilket system som helst.

För den som behöver mer prestanda finns Radeon R7 370 för 149 dollar och uppåt. Här trycker AMD på att grafikkortet kommer finnas med uppemot 4 GB GDDR5, vilket enligt grafikjätten gör det till ett framtidssäkert alternativ för 4K UHD-gaming.

För den som har ambitioner att lira i högre upplösningar gäller Radeon R9, där Radeon R9 380 antar rollen som instegsvariant. Även här gäller uppemot 4 GB GDDR5 och prislappen är 199 dollar eller högre, där ett högre pris sannolikt ger just den högre minnesmängden och mer påkostade kylare från bolagets partner.

När det kommer till spelande i 4K krävs kraftfullare doningar. Här avtäcker AMD modellerna Radeon R9 390 och R9 390X, som båda har hela 8 GB GDDR5 som standard. Priset för modellerna är 329 respektive 429 dollar, motsvarande cirka 3 400 och 4 400 kronor inklusive moms.

AMD går inte in på djupet om specifikationerna eller visar några prestandasiffror utan trycker enbart på fördelarna med grafikgränssnitten DirectX 12 och Vulkan, vilka stöds av samtliga modeller. Den nya Radeon 300-serien blir butikstillgänglig på torsdag, den 18 juni.