Framåt slutet av 2015 uppdagades att det genom en BIOS-uppdatering blev möjligt att överklocka Intels processorer utan K-märkning, utan istället genom justering av basfrekvensen (BCLK). Efter en lång tid av tystnad valde Intel att låsa möjligheten i samband med en ny mikrokod som åtgärdade den så kallade Prime95-buggen.

Intel har bakom lyckta dörrar utövat påtryckningar för att få tillverkare att släppa nya BIOS med mikrokoden, men det hindrar inte Asrock från att återigen kringgå processorjättens begränsningar. Lösningen består av två nya moderkort med smärre förändringar i hårdvaran.

Asrock Fatal1ty H170 Gaming K4 Hyper och Fatal1ty B150 Gaming K4 Hyper har båda en extern klockgenerator, som kan användas för att styra BCLK istället för processorns inbyggda dito. Paradnumret är att den även fungerar tillsammans med processorer utan K-suffix, det vill säga låsa modeller.

Förutom möjligheten att överklocka låsta processorer kan BCLK-frekvensen ändras mer finkornigt än med Intels lösning. Istället för att begränsas till justeringar i steg om 1 MHz kan värdet ändras i inkrement om 0,0625 MHz med klockgeneratorn på Asrocks nya moderkort.

Modellerna är i övrigt identiska med tidigare lanserade Fatal1ty H170 Gaming K4 och Fatal1ty B150 Gaming K4 utan tillägget Hyper. När de upphottade varianterna hittar ut i butik och till vilka priser framgår inte.