Schweiziska Logitech fortsätter utöka arsenalen av spelorienterad kringutrustning, som för ett par månader sedan fick tillökning av den trådlösa spelmusen G900 Chaos Spectrum med fokus på E-sport. På Gamescom visar bolaget upp deras senaste skapelse som går under det enkla namnet Pro.

Nykomlingen är utrustad med sensorn PMW 3366, som finns i en del av Logitechs senare speldon och anses vara världens bästa sensor i dagsläget. Med det följer ett DPI-spann mellan 200 och 12 000. Bolaget har även återanvänt knapptekniken Metal Spring Button Tensioning System, som ska ge konsekventa och tydliga klick men kräver även mindre kraft för att aktivera.

Sett till formen handlar det om en ambidexter design, vars sidoknappar dock är anpassade högerhänta. Totalt har speldonet sex knappar. Hela musen har även fått en skyddande beläggning som ska stå pall mot slitage, men även göra den enklare att greppa.

Logitech G Pro Gaming finns på bolagets webbplats till ett pris av 849 kronor med fri frakt och finns i lager nästa månad. När den dyker upp i butiker är ännu inte känt, men sker sannolikt någon gång i september.