Under förra veckan tillkännagav Samsung att de skulle återkalla över 2,5 miljoner Galaxy Note 7-enheter, något som tros kosta företaget miljarder. Flera myndigheter har även börjat varna konsumenter att använda telefonen, vilket gjort att Samsung tappat i värde markant senaste veckorna.

Det är nyhetsbyrån Reuters som rapporterar att Samsung Electronics börsvärde sjunkit med 6,3 procent som en konsekvens av problemen med telefonen. Det innebär att bolagets marknadsvärde sjunkit med mer än 200 miljarder kronor de senaste två veckorna.

Tidigare gick Samsung ut med en rekommendation om att återlämna telefonen, men i ett pressmeddelande skriver US Consumer Product Safety Commission att de arbetar med Samsung på att återkalla samtliga enheter i USA. Exakt hur lång tid det kommer ta är i dagsläget inte känt.

Trots att företaget agerade snabbt och tar problemet på allvar menar analytiker att skadan på Samsungs varumärke kommer innebära större kostnader på sikt än de fem miljarder dollar det kan komma att kosta att återkalla och ersätta alla enheter.