Utöver produkter så lanserar även taiwanesiska Gigabyte sitt gaming-märke Aorus på en bredare front. Vad som tidigare bara var ett fåtal bärbara speldatorer är numera bolagets hela märke för spelinriktade produkter, där ett antal moderkort visas upp under det nya namnet.

Föga förvånande handlar det om nya styrkretsen Z270 från Intel för Kaby Lake-familjen. I det övre segmentet hittas Aorus GA Z270X Gaming 9, vilket är utrustad med en hel del godheter. En av dessa är ett förmonterat vattenblock för spänningsregulatorerna runtom processorn som är framtaget av EK Waterblocks.

Andra egenskaper är självklart RGB-belysning som är uppdelat i två zoner för ytterligare personanpassning, vilket bolaget trycker hårt på. Aorus anser att moderkortet inte ska störa mot det övriga färgtemat och tonar ner på antalet färger på till exempelvis kylflänsar och PCB. Modellen har även en panel av genomskinlig akryl för möjligheten av modifiera efter eget tycke.

Sett till hårdvaran är Aorus GA Z270X Gaming 9 utrustad med mycket valmöjligheter när det kommer till lagring. Mellan PCI-Express-portarna hittas två stycken M.2-platser, samtidigt som två U.2-portar finns placerade ihop med SATA-kontakterna.

Moderkort under Aorus-varumärket är på väg till svenska butiker, där modellen GA Z270 Gaming 9 får en prislapp runt 6 400 kronor.

► Läs alla artiklar från #ces-2017