År 2016 lanserade Nintendo spelkonsolen NES Classic Mini, en nedkrympt variant av bolagets välrenommerade klassiker. Trots skriande efterfrågan blev många kunder utan vid lanseringen och månaderna som följde, innan Nintendo valde att upphöra med produktionen.

Redan innan tillverkningen upphörde cirkulerade rykten om att Nintendo arbetade på en SNES Classic Mini, som skulle följa samma koncept med en krympt design av originalet och komma med ett antal förinstallerade spel. Nu bekräftar chefer på Gamestop för Destructoid att Nintendo haussat enheten bakom stängda dörrar.

Yes, there is going to be a SNES Classic. No, it does not have a release date. No, Nintendo would not confirm that a N64 Classic would be coming next year.

En av cheferna berättar att enheten ännu inte har ett lanseringsdatum, men att SNES Classic sannolikt sjösätts lagom till julhandeln. Det här stärks av en annan Gamestop-chef, som också berättar att Nintendo inte vill bekräftar om de arbetar på en Classic-version av Nintendo 64, någonting det länge spekulerats runt.