För fyra år sedan lanserade Double Helix Games en ny del i fightingspelserien Killer Instinct till Xbox One och under förra året släpptes det även till Windows 10, då exklusivt via Microsoft Store. De två versionerna har hittills varit separerade från varandra sett till onlinebiten, något som utvecklarna inom kort ändrar på.

Via Killer Instincts forum meddelar nu utvecklarna att spelet får stöd för cross-play när det släpps på Steam inom kort. Detta innebär att spelare på Xbox One, Microsoft Store och Steam kommer kunna slåss mot varandra online, vilket enligt utvecklarna är en av de mest efterfrågade funktionerna.

Cross-play mellan olika plattformar har på senare tid varit en omdiskuterad fråga, bland annat då Sony sagt nej till spelande mellan Xbox One och Playstation 4 i Minecraft. Företaget fick mycket kritik för beslutet, men menar att det är för att skydda spelarna.

Double Helix Games har ännu inte tillkännagivit något lanseringsdatum för Killer Instinct på Steam, men meddelar att det släpps inom de kommande veckorna.