Från att främst ha varit en tillverkare av primärminnen har Corsair de senaste åren expanderat sin verksamhet, där de bland annat seglat upp som en stor aktör på chassimarknaden. Precis som många andra tillverkar dock företaget även kringutrustning inriktade mot gaming, där headset hör till denna kategori.

Nu lanserar Corsair sitt senaste tillskott, som heter HS50 Stereo. Det handlar om ett gamingheadset, vars stora säljargument är gedigen byggkvalitet och fokus på komfort. Detta tack vare användandet av minnesskum (eng. memory foam) samt svängbara öronkåpor, vilket enligt Corsair själva gör att de kan användas under långa spelsessioner utan problem.

I övrigt är de bestyckade med ett volymreglage samt mute-knapp på vänster öronkåpa. På denna sitter också den avtagbara mikrofonen, vilken även är Discord-certifierad. Detta innebär att mikrofonen genomgått ett flertal tester som säkerställer att den fungerar och erbjuder bra kvalitet i chattklienten.

Corsair HS50 finns tillgängliga nu och lanseras i färgerna svart, blå och grön med en prislapp på cirka 599 kronor. Då det använder en vanlig 3,5 mm-kontakt är headsetet kompatibelt med såväl mobiltelefoner som PC och spelkonsoler.