Beigea datorlådor och CRT-skärmar var länge en vanlig syn på Dreamhack, men nu domineras LAN-området istället av datorer med RGB-belysning och härdat glas. Bland discobelysningen sitter dock några besökare som trotsar trenderna och istället satsar helhjärtat på 90-talstema.

retro1.jpg
retro2.jpg
retro3.jpg
retro4.jpg
retro5.jpg
retro6.jpg
retro7.jpg

Bland dessa hittas John Troive (@Troive på forumet), som är på plats med lillasystern Frida samt flickvännen Carin Backlund. Samtliga fick idén att använda äldre datorer efter att ha sett en video från Dreamhack daterad sent 90-tal. Lyckligtvis är dessa datorer och skärmar relativt billiga och utmaningen ligger i att hitta utrustningen, som ibland förekommer på loppis och auktionssidor.

John tog även hjälp av SweClockers medlemmar där bland annat @Necrodude har god erfarenhet av svårigheterna med retrodatorer och kunde komma med bra tips. För att göra tidsresan mer autentiskt använder trion även tidsenliga kläder och kringutrustning – och ja, lavalampan finns även med.

► Läs alla artiklar från #DHS-18

Det går inte att förneka att det är svårt att missa de enorma gamla skärmarna och datorerna, som lyser i sin fulla beigea charm i ett hav av RGB och platta skärmar.