Kortfattat handlar IT-forensik om att i brottsutredningar planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor. Det kräver stor kunskap inom en mängd olika IT- och teknikområden, men också kunskap om juridik och begrepp som polisen använder.

Har du koll på begreppen? Kanske har du en framtid som IT-forensiker? Utmana dina kunskaper inom IT-forensik och hur polisen använder det i sitt arbete!

OBS! Det här kunskapsquizet är riktigt klurigt, frågorna är skapade av IT-forensiker, och har en fråga som kräver att du söker upp svaret.

Sponsras av Polismyndigheten

polisen1.png

Den här artikeln sponsras av Polismyndigheten, som just nu söker ingenjörer och datavetare som vill jobba med it-forensisk bevisning. Det vill säga den bevisning som handlar om digitala spår och material som tros ha koppling till ett brott som utreds. Ofta säger man teknisk bevisning. Har du akademisk utbildning inom t.ex. elektronik, mjukvara, bild- och ljudanalys, eller är systemvetare – läs mer om vilka tjänster som finns lediga.