Inledning

Bland möss för datorspelare är det relativt ovanligt att musmattan följer med musen eller vice versa. Både pekdon och underlag är väldigt personlig hårdvara. Säljer man två sådana produkter i ett paket är sannolikheten stor att man missar flera användare. Även om man skulle skapa en väldigt populär kombination, exempelvis Logitech MX5xx och Func Surface, är risken stor att många användare bara gillar en av komponenterna och därför betalar för den andra i onödan.

Framförallt hårdvarutillverkare som riktar sig mot gamers borde veta att majoriteten av alla datorspelare har personliga åsikter om både mus och matta. Det är därför intressant att Fanatec väljer att kombinera underlag och mus. Ännu mer intressant blir det när man kollar på prislappen. Fanatec Headshot kostar över 1200 kronor. Såvida inte både mattan och musen är väldigt bra kan det bli svårt för tillverkaren att övertyga datorspelare att uppgradera.

Bortsett från den medföljande musmattan har produkten det man kan vänta sig av en prestandamus, som 2000 DPI lasersensor, möjlighet att ändra musens känslighet i spelande stund och flera programmerbara knappar.

Notera att det på kartongen står att Fanatec Headshot har en 4000 DPI lasersensor. Läser man noggrant på tillverkarens hemsida ser man att sensorn egentligen är 2000 DPI men med mjukvara kan det ställas högre.