"klicka på låset om du vill göra ändringar"

Permalänk
Medlem

"klicka på låset om du vill göra ändringar"

Hej.

Jag håller på med att försöka öppna vissa program som jag tagit hem från nätet och min dator vill inte öppna dessa och min macbook pro vill kasta dom i papperskorgen. jag går inte på "systeminställningar / säkerhet och integritet" och försöker göra ändringar i "tillåt program hämtade från" men låset nere till vänster har hängt sig "klicka på låset om du vill göra ändringar". När jag vill öppna den låser den sig med en gång. Så jag kan inte ändra till "var som helst" och kan inte öppna programmet jag är intresserad av.

Har någon en lösning? Det vore super! Tröttsamt att kämpa timtals med programproblem.

Visa signatur

Puska

Permalänk
Medlem

Har ingen aning om hur du kan lösa problemet med låset. Nedladdade program kan dock öppnas genom att högerklicka på dem och välja "Open".

Permalänk
Medlem

Jag provade högerklicka och öppna med de gick inte denna gången.
Jag lyckades dock lösa problemet till slut. Kom plötsligt på att om jag lägger in ett lösenord för admin(brukar inte ha lösenord normalt) så efter att jag har öppnat låset så måste jag ha lösenord för att stänga den igen. Det var visserligen feltänkt då man inte behöver lösenord för att låsa, bara när man öppnar. Men när jag la in lösenord så låste sig inte längre låset sig automatiskt efter jag öppnat den och det gick att ändra inställningarna... Ibland lyckas man på mest underliga sätt.

peace

Visa signatur

Puska

Permalänk
Medlem

Ett alternativ för att temporärt kunna starta program är att hålla in Ctrl, högerklicka på programmet och välja Öppna. OS X frågar då om du verkligen vill starta programmet, även om skyddet är på.

Visa signatur

Citera eller nämn gärna mig (@ToJa92) om du svarar på något jag skrivit.
Uppskattar du eller blir hjälpt av ett inlägg jag skrivit är jag tacksam om du gillar det.