Använda port 80 till sin webbserver

Permalänk
Avstängd

Använda port 80 till sin webbserver

Använder jag port 80 till min Webbserver och vidarebefordrar den i Inteno Fiberrouter stör jag ut routerns uppdateringar och ip-telefoni enligt NetAtOnce. Funderar på om man då kan göra så här istället för att rota i massa config-filer i servern som ställer till det för en amatör som mig:

Vidarebefordra externa port 8080 till serverns interna port 80

Kan svara mig själv. Går inte i Intenos gränssnitt. Öppnar man en port externt sätter den automatiskt samma port som Intern-port. Vill inte öppna massa portar så satte: Extern 80-81 och Intern 80-81.

Letat efter lite matnyttigt om detta på google men inte vanligt att folk frågar om just detta så sökresultaten mynnar ut i mycket annat.

Visa signatur

Höghastighetsfiber är livet :)

Permalänk
Vila i frid

Skrota Intenos router eller få den bryggad och använd en router som klarar av det där lite bättre.

Permalänk
Avstängd

Inteno är det enda Net At Once tillåter i sitt nät och brygga den vägrar de.

Visa signatur

Höghastighetsfiber är livet :)

Permalänk
Medlem

Det finns ingen bra lösning. Om din ISP använder port 80 för att komma in i routern så kommer du inte att kunna ta in någon trafik där utan att blockera dem.

Permalänk
Medlem

ja du kan göra en portöversättning i routern. Dvs på insidan använder du den port som servern lyssnar på. Sedan på utsidan är det ett annat. Precis så som du visar på bilden. Det enda man måste tänka på är att alla som ansluter måste skriva :8088 på din webbadress.