Kan inte skapa en wifi hotspot på 2 laptops win7, win 8.1

Permalänk
Medlem

Kan inte skapa en wifi hotspot på 2 laptops win7, win 8.1

Jag sitter just nu med bara kabelanslutning till internet. Tänklte jag skulle dela den via wifi med en av mina laptops.
Det är en äldre acer laptop med windows 7 home edition och en nyare asus zenbook ux32vd med win 8.1.

Har kollat en del tutorials på youtube. Man kan dela sin trådanslutning i widows och välja wireless connection som utdelning, eller skriva ckommandon i cmd eller köra externt program som virtual router.

I alla exemplen så får jag inte upp min wireless connection som ett val att dela ut min trådanslutning på. t.ex. i virtual roter kan jag bara välja mellan "none" och "ethernet". Jag har inte valet "wireless connection" som de har i alla tutorial filmer.

Såhär är det på båda mina laptops en med win 7 och en med win8. Måste man göra något speciellt för att aktivera så man har möjlighet att välja sin trådlösa anslutning som utdelning för sin trådanslutning?

Jag har wifi igång på båda datorer och jag kan se andra wifi nätverk och ansluta till dem så wifi fungerar utan problem men jag kan inte skapa en wifi hotspot.

När jag anslutit till trådanslutningen valde jag offentligt nätverk. Kan detta påverka att det ej fungerar? Försökt hitta och koppla ur och in nätverket igen men lyckas inte få upp så jag kan välja hemmanätverk igen.

EDIT avinstallerade trådnätverket och installerade igen men får fortfarande inte upp valet att välja hemnätverk. Verkar vara sparat i windows ngnstans och hittar inte vart jag ändrar det.

Kontrollpanelen - välj hemgrupp och delningsalternativ - här lyckades jag ställa om win 8.1 datorn till privat/hemmanätverk.
Men fortfarande har jag inte alternatvet att dela ut min kabelanslutning via wifi.

Kan nämna med att på min asus win 8.1 burk har jag intel wireless och på min acer har jag atheros så helt olika wifi chip med men jag kan inte dela ngn av dem.

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync