Permalänk
Medlem

Överklocka q6600, p5n-d moderkort.

Tjenare, nu är det så att jag har uppgraderat min dator lite och har nu försökt att överklocka men jag har stött på lite problem som jag hoppas att ni kunde hjälpa mig med
Min setup är då ett Asus p5n-d, en q6600 och 667mhz samsung minnen. Resten av delarna har nog ingen större betydelse?
Problemet är då att jag inte kan höja FSB'n till mer än 1200 (standard = 1066). Om jag höjer den mer så bootar inte windows upp. Jag har höjt Vcore till mer än 1.4 dock är Vdroopen extremt stor på detta moderkortet så i cpu-z så är den endast 1,32 elr ngt. Jag har försökt att testa allt möjligt, har höjt NB/SB volt, överklockat minnena. Temperaturerna är det dock inget fel på. Ska försöka göra en cmos reset, om detta inte funkar och ni inte kan hjälpa mig så kommer jag nog att reklamera kortet. Btw, kan någon förklara för mig hur detta med minnes timing fungerar? jag förstår inget alls om det.

Tack på förhand!

Permalänk
Avstängd

Vdrop 0.08 är inget bekymmer vid mindre överklockning, kräver bara att man matar lite extra. Eller är 1.32V i idlé läge?

Ökning på 36Mhz skall inte behöva mer V än standard.
(1066/4=266Mhz // 1200/4=300Mhz)

Vet inte om det är mobo´t som är kasst att överklocka på från början.
P5N-serien är väl Nvidia grejs misstänker jag.

Kanske någon annan som kan konfirmera det, eller pitcha in med en lösning.

Visa signatur

Orkar inte med folk som inte kan hålla en konversation på vuxennivå.

Permalänk
Medlem

TheBrain, den har Nvidias NForce 750 chipset. Jag har hört att mobot't är ganska dåligt att överklocka med men att jag inte ens kan överklocka mer än så lite är riktigt dåligt!

Permalänk
Medlem

Jag sitter på ett likannde moderkort, fast föregående version (650 + 570) och kan hålla med om att kortet är svårklockat. Jag misstänker att du har samma bios. När jag stötte på problem så hittade jag 2 bra trådar hos overclock.net Du kan läsa igenom dem, kanske hjälper.

http://www.overclock.net/intel-motherboards/167489-asus-p5n32...

http://www.overclock.net/intel-motherboards/306208-please-hel...