Verktyg Visningsval
2013-03-29, 20:43   #1

hallgrenoo

Medlem

Plats: arboga

Registrerad: mar 2013

Ingen bild efter transport


Som titeln säger. Idag så skulle jag ta med datorn i en stor väska.
Innan jag åkte fungerade den precis som den alltid har gjort, men när jag packa upp den nu så blir de ingen skärm. Min hårddisk hade låsnat pånågot vänster, och hade åkt runt i chassit.
Allt i datorn startat, alla fläktar osv. Men närjag öppna väskan så låg HDD på grafikkortet.
Och jag misstänker att den har skadat grafikkortet. kan de stämma?
hallgrenoo är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:47   #2

Slaktardej

Medlem

Slaktardejs avatar

Plats: Östersund

Registrerad: mar 2012

Då har väl grafikkortets PCIe-anslutning i värsta fall knäckts, och då är det ny GPU som gäller.

Har HDD:n kastats runt i chassit kan den ha skadat lite allt möjligt.

Lägg alltid datorn på bredsida när du fraktar den.

Senast redigerad av Slaktardej 2013-03-29 klockan 20:54.
__________________
|| CrossFire 7970 || i7-4770K || Asus Z87-A || LG G2 ||
|| Audio Technica ATH-M50 || Yamaha EPH-100 || Asus Xonar DX ||
Hur svårt kan det vara att skilja mellan de och dem?
Slaktardej är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:48   #3

TasTheDevil

Medlem

TasTheDevils avatar

Plats: Sandviken

Registrerad: sep 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hallgrenoo Visa inlägg
Som titeln säger. Idag så skulle jag ta med datorn i en stor väska.
Innan jag åkte fungerade den precis som den alltid har gjort, men när jag packa upp den nu så blir de ingen skärm. Min hårddisk hade låsnat pånågot vänster, och hade åkt runt i chassit.
Allt i datorn startat, alla fläktar osv. Men närjag öppna väskan så låg HDD på grafikkortet.
Och jag misstänker att den har skadat grafikkortet. kan de stämma?
Om HDDn låg på grafikkortet när du start datorn kan det tyvärr ha blivit en kortslutning, har du kollat så att allt sitter i? RAM, grafikkort, kablar?
__________________
CPU: i5 2500k 4,2GHz (Noctua NH-D14) GPU: GTX 760 Windforce 3x
Minne: 16GB 1600MHz Vengeance LP MB: MSI P67A-GD65 B3
PSU: Cooler Master GX 750W Chassi: Bitfenix Raider
SSD: Samsung SSD EVO Basic 840 120GB HDD: Seagate Barracuda 500GB
TasTheDevil är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:50   #4

hallgrenoo

Medlem

Plats: arboga

Registrerad: mar 2013

Så om PCIe-platsen knäckts, är de ett nytt moderkort som gäller? eller funkar de att sätta in ett nytt grafikkort?

tack för svar
hallgrenoo är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:52   #5

Niklashog

Medlem

Niklashogs avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2007

Moderkort.
__________________
[Asrock X79 Extreme4-M] [Corsair AX850W] [Corsair Dominator 1600mhz 4x2GB] [i7 3820] [Antec 620] [NVIDIA Gigabyte GTX 570 1.2GB][OCZ Agility 3 120GB]
Niklashog är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:54   #6

TasTheDevil

Medlem

TasTheDevils avatar

Plats: Sandviken

Registrerad: sep 2011

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Niklashog Visa inlägg
Moderkort.
Det kan väl vara grafikkortet som har knäckts? Bör väl testa med ett annat grafikkort innan han byter.
__________________
CPU: i5 2500k 4,2GHz (Noctua NH-D14) GPU: GTX 760 Windforce 3x
Minne: 16GB 1600MHz Vengeance LP MB: MSI P67A-GD65 B3
PSU: Cooler Master GX 750W Chassi: Bitfenix Raider
SSD: Samsung SSD EVO Basic 840 120GB HDD: Seagate Barracuda 500GB
TasTheDevil är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:56   #7

hallgrenoo

Medlem

Plats: arboga

Registrerad: mar 2013

Nej de låg ej på grafikkortet när jag starta datorn.
hallgrenoo är inte uppkopplad
2013-03-29, 20:58   #8

limparion

Medlem

limparions avatar

Plats: Lilla Edet

Registrerad: jul 2012

Citat:
Ursprungligen inskrivet av TasTheDevil Visa inlägg
Det kan väl vara grafikkortet som har knäckts? Bör väl testa med ett annat grafikkort innan han byter.
Ja, eller kanske moderkortet har en annan PCIe-plats som fortfarande fungerar som han kan testa grafikkortet i en vända?
__________________
Chassi: Fractal Design Define R4 CPU: Intel Core i5-3470 GPU:Gigabyte Radeon R9 270X 2GB RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB 1600MHz MB: Gigabyte GA-B75M-D3H Lagring: Kingston SSDNow V300 120GB, WDl Caviar Green 2TB PSU: Fractal Design Integra R2 500 W OS Windows 7 64 bit
limparion är inte uppkopplad Folding
2013-03-29, 21:17   #9

hjorten66

Medlem

hjorten66s avatar

Plats: Höganäs

Registrerad: dec 2010

Sitter grafikkortet fast? Tänkte att det kanske har hoppat ur läge.
__________________
Corsair 800D\Asus P9x79 Deluxe\Intel i7 3930\Corsair H80i\Minne G.Skill 32Gb 2133Mhz Ripjaws Z Performance\2X Sapphire Radeon HD 7970 3GB GDDR5\ SSD A-Data 511s 120GB\3 WD 2TB\PSU Corsair HX 1000W\Win7 Ultimate
hjorten66 är inte uppkopplad
2013-03-29, 21:35   #10

Niklashog

Medlem

Niklashogs avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: sep 2007

Citat:
Ursprungligen inskrivet av TasTheDevil Visa inlägg
Det kan väl vara grafikkortet som har knäckts? Bör väl testa med ett annat grafikkort innan han byter.
Svarade på hans inlägg där han skrev "Så om PCIe-platsen knäckts, är de ett nytt moderkort som gäller? eller funkar de att sätta in ett nytt grafikkort?"

Då borde det vara moderkortet som ska bytas och inte grafikkortet. Har båda skadats så kan det vara en tanke att byta ut båda.
__________________
[Asrock X79 Extreme4-M] [Corsair AX850W] [Corsair Dominator 1600mhz 4x2GB] [i7 3820] [Antec 620] [NVIDIA Gigabyte GTX 570 1.2GB][OCZ Agility 3 120GB]
Niklashog är inte uppkopplad
2013-03-29, 21:46   #11

Pejnar

Medlem

Pejnars avatar

Plats: Stockholm

Registrerad: okt 2011

Här låter det som att något gått käpprätt åt pipsvängen. Hur i hela friden satt hårddisken fast om den lossnade? (snabbfästen?)
Testa ta ur grafikkortet och köra i någon annan dator och kolla om något ser vajsing ut.
Annars är det nog mobo som har tagit skada.
__________________
Chassi: FD Arc || PSU: Corsair TX550w M || MB: ASRock 990FX Ex-3 || CPU: FX-8320 || GPU: HD6870 || RAM: 8GB|| HDD: 1TB WD || SSD: Intel 330 120GB||
Pejnar är inte uppkopplad
2013-03-29, 21:47   #12

DaBone

Medlem

DaBones avatar

Plats: Östergötland

Registrerad: mar 2011

Ganska vanligt att grafikkort och annat ploppar ur under transporter med mycket skak och stötar...

Har du kollat att allt sitter i ordentligt.
__________________
Dator 1: ASUS Rampage IV GENE - i7 3930K - H100i - 16GB 2133Mhz CL9 Dominator Platinum - Samsung PRO 512GB, 256GB & 128GB SSD - 8TB lagring - ASUS GTX 780 DirectCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D
Bärbar 1: ASUS G75VW / 240GB SSD Bärbar 2: MacBook PRO / 256GB SSD NAS: Ready NAS NV+ v2 8TB
DaBone är uppkopplad nu Folding
2013-03-30, 18:09   #13

hallgrenoo

Medlem

Plats: arboga

Registrerad: mar 2013

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Pejnar Visa inlägg
Här låter det som att något gått käpprätt åt pipsvängen. Hur i hela friden satt hårddisken fast om den lossnade? (snabbfästen?)
Testa ta ur grafikkortet och köra i någon annan dator och kolla om något ser vajsing ut.
Annars är det nog mobo som har tagit skada.

jaa snabbfästen, ett av dem hade låsnat under färden.
Ska testa de, om inte grafikkortet fungerar då men ett annat funkar. Då är de bara att bytta grafikkort eller?
hallgrenoo är inte uppkopplad
2013-03-30, 18:09   #14

hallgrenoo

Medlem

Plats: arboga

Registrerad: mar 2013

Citat:
Ursprungligen inskrivet av DaBone Visa inlägg
Ganska vanligt att grafikkort och annat ploppar ur under transporter med mycket skak och stötar...

Har du kollat att allt sitter i ordentligt.
Har plockat ur och i alla komponenter förutom disdansskruvarna. allt sitter som de ska.
hallgrenoo är inte uppkopplad
2013-03-30, 18:10   #15

hallgrenoo

Medlem

Plats: arboga

Registrerad: mar 2013

Citat:
Ursprungligen inskrivet av hjorten66 Visa inlägg
Sitter grafikkortet fast? Tänkte att det kanske har hoppat ur läge.
De sitter i. och har provat att fästa grafikkortet i båda portarna i moderkortet men de funka inte heller.
hallgrenoo är inte uppkopplad
2013-03-30, 18:19   #16

fredde1337

Medlem

fredde1337s avatar

Plats: Lund

Registrerad: jul 2012

Kan du inte posta lite bilder?
fredde1337 är inte uppkopplad
2013-03-30, 18:27   #17

Toerman

Medlem

Toermans avatar

Plats: Södertälje

Registrerad: nov 2004

Och hur transporterade du den om en hårddisk lyckats landa liggandes på grafikkortet? Protip: var försiktig med sakerna så ska du se att det funkar nästa gång!
__________________
Mobo: Asus Maximus VI Hero Processor: 4770k Ram: 16gb corsair vengeance. GPU: GTX780 SLI. PSU: XFX core edition 850w. Samsung 840 250gb. Chassi: Silverstone Fortress 2. Skärm: Philips 298X4QJAB.
Toerman är inte uppkopplad
2013-03-30, 21:45   #18

hallgrenoo

Medlem

Plats: arboga

Registrerad: mar 2013

De var komponenter på grafikkortet som hade låsnat.
Funka med att sätta i ett nytt.

Tack för hjälpen
hallgrenoo är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker