iPhone 6 eller Oneplus One

Permalänk
Medlem

iPhone 6 eller Oneplus One

Har idag en iPhone 6. Har köpte den via Tele2 och kan lämna tillbaka den inom 1 och en halv vecka ungefär. Anledningen till att jag övervägar det det är att jag nyss har fått nys på en Oneplus one som verkar vara riktigt nice! Större skärm, mer minne (har 16gb iPhone) och mycket billigare.

Har aldrig haft en android tidigare. Skulle gärna vilja ha några argument för eller emot.

Och hur är det med OPO, skulle den gå sönder eller krångla är det lätt att få utbytt?

Permalänk
Medlem

OPO:n är krånglig om nått pajar för telefonen måste tillbaks till Kina och sen är kundtjänsten dålig och seg på att svara på garantiärenden, pengar dröjer vid reklamationer osv. Och sen har det varit en del strul med telefonerna, bla touchen på skärmen och gul toning nertill på skärmen. Men det stora minuset är 4G frekvenserna, man har endast 4G i större städer pga att vissa frekvensar saknas.

Läs mer här: http://www.swedroid.se/forum/forumdisplay.php?f=284

Skulle behålla Iphonen alla dagar i veckan

Visa signatur

Laptop: MBA 13" | Telefon: Iphone 15" PM

Permalänk
Medlem

Har alltid varit 100% på androidtåget men iPhone 6 ser faktiskt riktig trevlig ut. Och precis som ovanstående nämner så blir det krångligt att reparera på garanti. Problemen med skärmen på OPO uppstår låååångt ifrån alla (kvalitén är så bra som det går i dagsläget med LCD-panel från Japan Display) men att touchen är dålig är ett faktum, precis som Sony Xperia Z1:ans panel.

Men TL;DR: Behåll din iPhone, eller köp en annan android-lur som Sony Xperia Z3!

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem

Gick från en iphone 4s till oneplus one och jag var rädd att android skulle vara småbuggigt, segt och smygdra batteri. Inget av detta har jag upplevt (var säkert många år sen android var så men ändå). Med senaste uppdateringen av operativet så blir batteritiden avsevärt bättre även om jag inte hade några problem med det innan. Jag tror att det är en högljudd minoritet som har problem med sina oneplus one. Inte märkt några problem med min och kollar man detta så säger det en hel del.

Det är klart att den kan vara en hit and miss med tanke på hur usel supporten verkar vara, men för mig var det tillräckligt fint pris för att chansa. Man tycker ju att supporten borde bli bättre vartefter de säljer sina mobiler och blir större förhoppningsvis. Med det sagt så är iphone 6 troligen en alldeles utmärkt mobil också.

Permalänk
Medlem

Har själv en opo och har inte haft några problem med telefonen, förutom att cyanogen kan ha vart lite buggig men har löst sig i senare uppdateringar. Är nog som ovan säger att en högljudd minoritet har problemen. Annars älskar jag denna telefonen extremt! Annars rekommenderar jag z3, z3c eller htc m8.

Visa signatur

Jobbdator: Macbook Pro 16" | M1 Pro | 32GB RAM | 1TB Lagring

Permalänk
Medlem

Hur är det med apps till opo? Standardappar antar jag finns till båda men funktioner som torrent och adblock känns ju som att det aldrig kommer komma till iOS, hur är det med android och opo?

Även om iOS är smooth och optimerat känner jag att det är lite begränsande också. Har ingen Mac och tycker exempelvis syncandet med iTunes är omständigt. Har aldrig haft en android så vet inte riktigt hur det skulle jämföra.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Har inte saknat Apple en sekund sedan jag gick över till Android. Jag var dock nöjd i mångt och mycket när jag hade Iphone (3Gs, så det är förvisso ett par generationer sedan), men friheten att göra precis vad jag vill med telefonen mjukvarumässigt sett och dessutom kunna göra det är en anledning god som någon för mig att aldrig köpa en Iphone till.
Sedan är det många småsaker som såhär i efterhand skulle störa livet ur mig. Ta bara en sådan sak som att behöva använda ett specifikt program för att föra över musik till luren ... Antingen är jag då tvungen att upprätthålla två musikbibliotek (ett i Itunes och ett för det jag annars vill använda) eller köra Itunes exklusivt känns så förlegat att det är ett under att folk köper det rakt av.
Priset är även det en faktor som får mig att inte ens titta åt Apple. Visst, det är i grund och botten bra produkter, men tillräckligt bra för att motivera den extra kostnaden? Knappast. Man betalar för märket och för att hålla sig inlåst i en specifik miljö, något som inte tilltalar mig i vart fall, men vissa tycker om den "enkelheten".
Hur som haver, Android vs. IOS-frågan är nog så uttjatad och det är en fråga om personliga preferenser. Dock är det på tok för många som gnäller utan att ha använt (under en längre period) bådadera om du frågar mig, men vill man lita på vad andra tycker i stället för att skaffa sig en egen uppfattning är det bara att googla lite så kan man hitta bekräftelser på det man vill hitta.

OPO vs Iphone 6, ja det är en lurig fråga, inte minst för att de vänder sig till två helt olika målgrupper.
Behöver du få support för minsta lilla grej, ja då är OPO inte rätt val.
Vill du få så mycket hårdvara för pengarna som möjligt, ja då är Iphone inte rätt val.
Vill du ha frihet att göra "vad som helst" med telefonen, eller föredrar du att helt enkelt bara ladda ner väletablerade appar utan krusiduller utan större krav på layouten än att ändra ordningen på apparnas ikoner? Inget är sämre än det andra i sig, men det lämpar sig mer eller mindre för vissa användare.
Är inköpspriset alls en avgörande faktor? Ska andrahandsvärdet tas med i ekvationen? Apples produkter har (av någon outgrundlig anledning) ett (löjligt) högt andrahandsvärde vilket kan ses som en (sannolik) garanti för att du kan få tillbaka en (större) del av priset om du säljer den efter en tids användning.

Vad som är rätt för mig behöver inte vara det för dig, och det är du som måste lägga en värdering vid skillnaderna. Du kommer inte att bli missnöjd med endera såvida du inte råkar få ett måndagsexemplar (vilket onekligen innebär lite mer krångel med just OPO, men sannolikheten är större att du inte kommer ha några problem alls - för varje person som skriker och gnäller finns det en uppsjö som sitter tysta, nöjda och glada, oavsett produkt), eller förväntar dig något som produkten inte gör anspråk på att leva upp till, och det gäller oavsett om du håller kvar vid din Iphone eller om du går på OPO-spåret.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem
Skrivet av bulan880:

Hur är det med apps till opo? Standardappar antar jag finns till båda men funktioner som torrent och adblock känns ju som att det aldrig kommer komma till iOS, hur är det med android och opo?

Även om iOS är smooth och optimerat känner jag att det är lite begränsande också. Har ingen Mac och tycker exempelvis syncandet med iTunes är omständigt. Har aldrig haft en android så vet inte riktigt hur det skulle jämföra.

Skickades från m.sweclockers.com

https://play.google.com/store?hl=en - där har du "standardbiblioteket" (motsv. Apple store), och utöver det så finns det en uppsjö fristående program som av en eller annan anledning inte kommit upp på Play. Exempel på sådana är just adblockers.

Synka musik, ja det finns säkerligen motsvarigheter till Itunes om man föredrar det, men själv föredrar jag den klassiska mp3-spelarmetoden: plugga in via USB, öppna en filhanterare på datorn och kopiera över filerna, klart.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem

Är oerhört nöjd med min OnePlus, har inga egentliga större problem med telefonen. Den är snabb och responsiv. Oerhört bra batteritid, kan lätt gå en dag utan att behöva ladda - klarar ibland två dagar om jag är en gnutta sparsam med batteriet. Inga problem med gul nyans på skärmen som en del har haft, och några mindre issues med att kameran och ficklampan inte gick att aktivera med gestures löstes snabbt av en uppdatering.

Har iPhone i jobbet, och skulle aldrig aldrig välja det privat.

Visa signatur

Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 | 16GB | 512GB + 2TB SSD | RTX 3060

Permalänk
Medlem

Gillar du iOS så köp en iPhone. Gillar du Android, köp inte en iPhone.

Permalänk
Medlem

Tror att jag satsar på oneplus one i alla fall, är verkligen sugen på att testa android! Gått från iPhone 4 till 6 och märker ingen stor skillnad förutom storleken. Alltid kul med något nytt

Permalänk
Medlem

Yellow band är ett gammalt problem dock. I nyaste batcherna så är det väldigt få mobiler som har det.

Dessutom är OPO sååå billig att det är värt att "riskera"!

Regel nummer ett vad gäller OPO: Man skickar aldrig tillbaka OPO på lagring. Man returnerar den för att få cashen tillbaka via Paypal - inte via OPO support!

Äger själv en OPO och skulle aldrig få mig tanken att beställa en iPhone för de skyhöga priserna. Jag riskerar hellre 3k än 7- 8k .

Permalänk
Medlem

En 64GB iphone 6 kostar 8000. En 64GB OPO kostar 2800.

Visa signatur

Aspirerande Nätverk- och Sysadmin
Ryzen 5 1600|Hd 7950|16 GB RAM|
"Går det att installera Linux på den här brödrosten?"

Permalänk
Medlem

Jag har haft en OPO och det är en grym telefon men jag tycker inte om Android så jag sålde min OPO till en arbetskollega efter 1-2 veckor. Han är grymt nöjd med den.
Skulle jag komma överens med Android skulle jag ta en OPO och inte nån annan telefon just nu.

Mitt tips är att du provar nån Androidtelefon före du bestämmer dig så du ser om det är nått för dig eller inte. Det kanske är samma för dig som för mig att du inte kommer överens med Android

Permalänk
Entusiast
Skrivet av bulan880:

Tror att jag satsar på oneplus one i alla fall, är verkligen sugen på att testa android! Gått från iPhone 4 till 6 och märker ingen stor skillnad förutom storleken. Alltid kul med något nytt

Trots stolt Androidägare stället jag mig frågande till detta uttalandet. Du kan inte ha särskilt höga krav om du inte märker skillnad. Allt är ju otroligt mycket bättre på 6 jämfört med 4, du måste ju ändå märkt att det ofattbart enerverande hackandet försvunnit ifrån gränssnittet?

Visa signatur

EVGA GTX 1080 Ti | Intel Core i9-9900K | Fractal Design Celsius S24 | ASUS ROG Strix Z390-I | 32 GB DDR4 @3200Mhz | Corsair SF750 | Samsung 970 Evo Plus 1 TB (M.2) | Crucial MX 500 & 300 1TB (2,5") | Louqe Ghost S1 Ash | AOC AGON AG271QG, Eizo Foris FS2333 & TCL 75EP660 | Windows 11 64-bit

Permalänk
Medlem

Jo visst, men menar att iOS är ios och ingen stor förändring märks utöver uppenbar prestandaförbättring. Känns som att uppgradera sin dator med ny hårdvara och inte som att få en ny dator.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bulan880:

Hur är det med apps till opo? Standardappar antar jag finns till båda men funktioner som torrent och adblock känns ju som att det aldrig kommer komma till iOS, hur är det med android och opo?

Även om iOS är smooth och optimerat känner jag att det är lite begränsande också. Har ingen Mac och tycker exempelvis syncandet med iTunes är omständigt. Har aldrig haft en android så vet inte riktigt hur det skulle jämföra.

Skickades från m.sweclockers.com

För adblock så rekommenderar jag adaway.
Samt exposed framework med youtube adaway.
Det kräver root behörighet.

Apputbudet för android är i princip samma oavsett modell.

Finns inte möjligheten att ladda torrents i ios?

Permalänk
Medlem

En sak som adblock på youtube är något som jag nog inte kan leva utan ärligt talat.
Sitter mycket på youtube på dagarna och antar det är omöjligt o blocka ads till ios.

Dealbreaker utan tvekan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Boss302:

Finns inte möjligheten att ladda torrents i ios?

Nope. Inte så länge Apple får bestämma.

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av jnsson:

Nope. Inte så länge Apple får bestämma.

Borde väl iofs inte bli förvånad..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Boss302:

Borde väl iofs inte bli förvånad..

Haha, nope det borde du inte bli

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Agile:

Gillar du iOS så köp en iPhone. Gillar du Android, köp inte en iPhone.

Eller gör som jag och gilla båda och köp båda. För egen del vet jag inte om just Oneplus One är den första lur jag skulle rekommendera för någon som vill testa att hoppa av iPhone-tåget, inte för att det är något fel på telefonen som så utan av skäl som redan nämnts i tråden. Finns så att säga enklare val inom Androidvärlden. Är man dock äventyrlig av sig kanske det kan vara värt att prova, men då kanske man inte kör iPhone ändå till att börja med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av improwise:

Eller gör som jag och gilla båda och köp båda. För egen del vet jag inte om just Oneplus One är den första lur jag skulle rekommendera för någon som vill testa att hoppa av iPhone-tåget, inte för att det är något fel på telefonen som så utan av skäl som redan nämnts i tråden. Finns så att säga enklare val inom Androidvärlden. Är man dock äventyrlig av sig kanske det kan vara värt att prova, men då kanske man inte kör iPhone ändå till att börja med.

Men det är lite bökigt och onödigt dyrt att släpa omkring på 2 telefoner.

Permalänk

Då iOS 8 uppdateringen ökade appkrascher med 80% och skulle aldrig vilja uppdatera från 7 som redan är segt och buggigt. Så förstår ej er som säger att Android är buggigt etc eller som säger att iOS har flyt och är stabilt..

Dessutom har jag hört att Oneplus skickas från England, därför det ej är tull?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem

Gick själv från iOS till android och OPO, och jag ångrar mig inte en sekund. Telefonen är fantastisk, och för priset är det för mig oslagbart. Batteritiden är fantastisk.

Även om det har varit en lugn arbetsdag, nu kl 18:00(där jag bor) har jag 68 procent kvar. Ang touchen så har jag lite problem med att den "låser" sig på en punkt i bland, men det "klickas" bort genom att låsa och låsa upp telefonen för mig. I värsta fall en reboot.

Till och med min tekniskt inkompetenta flickvän älskar sin OPO, även hon tog steget från iOS till android och klarar det galant!

Den största omställningen(och chocken eftersom jag inte hade läst på tillräckligt om)var hur stor den faktiskt är.

Skrivet av juniorjesper:

Dessutom har jag hört att Oneplus skickas från England, därför det ej är tull?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja den skickas från England.

Visa signatur

Node 804 | CPU: i7 4770k | RAM: Corsair vengeance LP 16gb | GPU: MSI GTX 780 SLi | MB: ROG Maximus VII Gene |
Node 304 | CPU: G3258 | RAM: HyperX 8gb | GPU: Nvidia GTX Asus 750Ti | MB: MSI Z97i-AC |

Permalänk
Medlem

Har du kikat på Meizu Mx4, en fantastisk telefon ur alla synpunkter och bättre dimensionerad än OPO! Stark rekommendation!

Permalänk
Citat:

Ja den skickas från England.

Stämmer det då att man måste skicka telefonen till Kina när det gäller garantiärenden? Som jag tyckte det stod i tråden..

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem
Skrivet av juniorjesper:

Stämmer det då att man måste skicka telefonen till Kina när det gäller garantiärenden? Som jag tyckte det stod i tråden..

Skickades från m.sweclockers.com

Peppar peppar, så har jag sluppit den delen och kan inte ge svar

Visa signatur

Node 804 | CPU: i7 4770k | RAM: Corsair vengeance LP 16gb | GPU: MSI GTX 780 SLi | MB: ROG Maximus VII Gene |
Node 304 | CPU: G3258 | RAM: HyperX 8gb | GPU: Nvidia GTX Asus 750Ti | MB: MSI Z97i-AC |

Permalänk
Skrivet av bulan880:

Har idag en iPhone 6. Har köpte den via Tele2 och kan lämna tillbaka den inom 1 och en halv vecka ungefär. Anledningen till att jag övervägar det det är att jag nyss har fått nys på en Oneplus one som verkar vara riktigt nice! Större skärm, mer minne (har 16gb iPhone) och mycket billigare.

Har aldrig haft en android tidigare. Skulle gärna vilja ha några argument för eller emot.

Och hur är det med OPO, skulle den gå sönder eller krångla är det lätt att få utbytt?

Fick min one+one för en vecka sedan. Har inte upplevt några problem alls, inga problem med varken skärm eller touch.
Är bara nöjd!

Dock har jag aldrig ägt en iphone, så kan ej uttala mig om tex ios skulle vara bättre eller sämre tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag gick från en Iphone 4s till Nexus 5 med Cyanogen mod och är nöjd. Frugan fick iphone 6 och det är en STOOOR skillnad jämfört med Iphone 4/4s. Jag hade inte sagt nej till Iphone 6 men jag är nöjd med Nexus 6. Iphone är dock verkligen kvalitetskänsla.

Visa signatur

Chassi: Fractal R6, Intel 8700K, SSD 2 x 256GB , Asus Z370-F, MSI RTX 3080 Trio X , 16GB Vengeance ,Corsair HX 750w, G900, G35 & G19 & Acer XB271Hu.
Inet.se fraktfritt