Verktyg Visningsval
2010-03-25, 17:32   #1

GurreX

Medlem

GurreXs avatar

Plats: Skåne

Registrerad: feb 2009

PS3 PMS media server


Hej jag har en PS3 och jag har precis skaffat programmet PMS och mitt problem är att PS3 och datorn inte synkar någon som vet hur man gör ?
__________________
Burken Intel i5 3570K @4.3 Ghz / R9 280X / MSI Z77 ATX / G.Skill 8 GB Ripjaws / 250 GB SSD Samsung 840 evo / 1000 GB HDD
Surfplatta iPad 2
Telefon Galaxy S4
Citera för svar !
GurreX är inte uppkopplad Folding
2010-03-25, 17:40   #2

wisdom

Medlem

wisdoms avatar

Plats: Uddevalla

Registrerad: okt 2001

Synkar? Kan du inte hitta media server kolla så att det inte blockeras av en brandvägg, eller att den använder rätt nätverkskort.
__________________
Macbook Air 13" (2012)
wisdom är inte uppkopplad
2010-03-25, 17:46   #3

GurreX

Medlem

GurreXs avatar

Plats: Skåne

Registrerad: feb 2009

Ja men det står bara PS3 ej upptäckts. är kontrollen påslagen ? men jag har PS3an igång
__________________
Burken Intel i5 3570K @4.3 Ghz / R9 280X / MSI Z77 ATX / G.Skill 8 GB Ripjaws / 250 GB SSD Samsung 840 evo / 1000 GB HDD
Surfplatta iPad 2
Telefon Galaxy S4
Citera för svar !
GurreX är inte uppkopplad Folding
2010-03-27, 00:26   #4

Skopva

Medlem

Plats: Stockholm

Registrerad: nov 2003

För mig fungerade det inte heller. Gå in i PMS-mappen och leta upp ps3 media server.bat och kör den filen istället.

Då funkar det iaf för mig.
__________________
E8600 @4,3Ghz | EP45-DS4 | 2*2gb Corsair 8500C5D | 8800gts 640mb | 226bw
Skopva är inte uppkopplad
2010-04-09, 14:13   #5

dacke666

Medlem

dacke666s avatar

Plats: Falkenberg

Registrerad: okt 2007

jag har det problemet att det kan ta upp till 5 minuter för att det ska dyka upp på tv?lite irriterande,har ett zyxel 334 i router.kan det vara det tro?,hos mina kompisar så dycker det upp direkt! går jag sen in på vidzone och ur igen så tar det lika lång tid!
__________________
Chassi: ANTEC THREE HUNDRED | Intel Core i7-4770K 4.4 GHz | CPU Kylare: Corsair Hydro Series H50 | Moderkort: Asus Z87-A | Minne: 16 GB G.Skill TridentX DDR3 PC19200/2400MHz | Hårddiskar: SSD SanDisk Ultra Plus 256GB + Samsung SpinPoint F4 + 750GB IDE | Grafikkort: XFX Radeon HD6870 CF | Nätaggregat: Thermaltake Toughpower W0117 750W | Bildskärm:ASUS VE278Q 27
dacke666 är inte uppkopplad
2010-04-14, 12:13   #6

Ferrat

Medlem

Ferrats avatar

Plats: Zion

Registrerad: apr 2004

Jag kör PMS på min linux burk, fungerar felfritt, jag har dock inga brandväggar utan kör routern enbart som Access Point för allt för största möjliga functionallitet, fungerar kanon, min registeras direkt på PS3an. Troligen är problemet något i routingen, vad kör ni för inställningar?
__________________
PC1: [PhenomII 960T @ x6 4Ghz || Antec Küler 620 || 8GB || Sabertooth 990FX || Gainward GTX570 @ 925/2100]
PC2: [i5-2500K @ 4.5Ghz || Hyper 212 Evo || 16GB || P67A-D3-B3 || ASUS HD7970 @ 1200/1600]
The ability to let that which does not matter truly slide.
Ferrat är inte uppkopplad
2010-04-14, 12:19   #7

Rouge of Darkness

Medlem

Rouge of Darknesss avatar

Plats: \\Localhost

Registrerad: mar 2006

har för mig att du måste starta servern före du startar din ps3'a så hittas den

kan varit tvärt om med kommer inte ihåg var nått med ordningen iaf för att få ps3 media server att upptäcka enheten
__________________
Det heter Formatera hårddisken och installera om operativsystemet

inte FORMATERA OM hårddisken.
Rouge of Darkness är inte uppkopplad Folding
2010-04-14, 16:41   #8

Ferrat

Medlem

Ferrats avatar

Plats: Zion

Registrerad: apr 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Rouge of Darkness
har för mig att du måste starta servern före du startar din ps3'a så hittas den

kan varit tvärt om med kommer inte ihåg var nått med ordningen iaf för att få ps3 media server att upptäcka enheten
Det är inga sådana krav vad jag vet, min PS3a hittar servern oavsett vilken som e på först
__________________
PC1: [PhenomII 960T @ x6 4Ghz || Antec Küler 620 || 8GB || Sabertooth 990FX || Gainward GTX570 @ 925/2100]
PC2: [i5-2500K @ 4.5Ghz || Hyper 212 Evo || 16GB || P67A-D3-B3 || ASUS HD7970 @ 1200/1600]
The ability to let that which does not matter truly slide.
Ferrat är inte uppkopplad
2010-04-15, 21:40   #9

cope

Medlem

copes avatar

Plats: "björkarnas" stad

Registrerad: mar 2004

Kan även kolla i loggen på PSM, där brukar det oftast stå att servern är redo och bör synas på PS3an trots att den inte gör det så får oftast skanna efter nya media servrar på PS3an å låta den leta i ca 2-4sekunder sen fungerar allt som det ska.

Annars brukar ju hemmaforumet för PSM innehålla bra lösningar och tips på vad man kan ha missat
__________________
breathe, smile and be happy
cope är inte uppkopplad
2010-04-16, 13:36   #10

dacke666

Medlem

dacke666s avatar

Plats: Falkenberg

Registrerad: okt 2007

vad har ni för router?jag funderar att byta ut min ändå,den tappar nätverket ca 1 till 2 gånger per dag när dottern kopplar upp sej med sin mac dator,vill ha en router som funkar kanon med PS3 media server.vill gärna att den är användar vänlig i meny systemet oxo, då jag är ingen höjdare på detta område! (o ja jag har uppdatera min nuvarande routern till senaste mjukvaran)

adsl router är det som gäller utan inbyggt modem.
__________________
Chassi: ANTEC THREE HUNDRED | Intel Core i7-4770K 4.4 GHz | CPU Kylare: Corsair Hydro Series H50 | Moderkort: Asus Z87-A | Minne: 16 GB G.Skill TridentX DDR3 PC19200/2400MHz | Hårddiskar: SSD SanDisk Ultra Plus 256GB + Samsung SpinPoint F4 + 750GB IDE | Grafikkort: XFX Radeon HD6870 CF | Nätaggregat: Thermaltake Toughpower W0117 750W | Bildskärm:ASUS VE278Q 27
dacke666 är inte uppkopplad
2010-04-17, 09:40   #11

metalbast

Medlem

metalbasts avatar

Plats: Hillerstorp

Registrerad: nov 2001

Ingen brandvägg som jävlas?
__________________
Bal-Sagoth | Ensiferum | Windir | Finntroll | Wintersun | Amon Amarth | Moonsorrow | Nazgûl
metalbast är inte uppkopplad Folding
2010-04-17, 13:41   #12

dacke666

Medlem

dacke666s avatar

Plats: Falkenberg

Registrerad: okt 2007

F secure genom telia,jag har öppnat porten oxo,jag tycker att den inte skulle dyka upp alls om den stoppade PS3 media servern då!? det gör den ju!
__________________
Chassi: ANTEC THREE HUNDRED | Intel Core i7-4770K 4.4 GHz | CPU Kylare: Corsair Hydro Series H50 | Moderkort: Asus Z87-A | Minne: 16 GB G.Skill TridentX DDR3 PC19200/2400MHz | Hårddiskar: SSD SanDisk Ultra Plus 256GB + Samsung SpinPoint F4 + 750GB IDE | Grafikkort: XFX Radeon HD6870 CF | Nätaggregat: Thermaltake Toughpower W0117 750W | Bildskärm:ASUS VE278Q 27
dacke666 är inte uppkopplad
2010-05-04, 20:09   #13

Sorkas

Medlem

Sorkass avatar

Plats: Umeå

Registrerad: mar 2007

Texning gör att mkv laggar


Jag har problem med undertexter till mikv-filer. Filen kan spelas upp utan problem om jag tar bort undertexten eller transcodar med TSMuxer, men så fort jag stoppar dit undertexten eller vläjer en transcoder som tar med den laggar filmen så att den är helt osebar. Jag tycker att det är lite konstigt att en textning ska göra så stor skillnad. Några idéer på vad problemet kan vara eller en lösning?
Sorkas är inte uppkopplad
2010-05-04, 22:08   #14

ErDraug

Medlem

ErDraugs avatar

Plats: Borås

Registrerad: sep 2008

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sorkas Visa inlägg
Jag har problem med undertexter till mikv-filer. Filen kan spelas upp utan problem om jag tar bort undertexten eller transcodar med TSMuxer, men så fort jag stoppar dit undertexten eller vläjer en transcoder som tar med den laggar filmen så att den är helt osebar. Jag tycker att det är lite konstigt att en textning ska göra så stor skillnad. Några idéer på vad problemet kan vara eller en lösning?
Vad har du för processor på datorn som får koda in undertexterna? har för mig att detta drar ganska mycket cpu, kan vara att din processor inte hinner med... Finns också några options du kan slå på för att få den att koda lite snabbare, googla lite på det
__________________
| CPU: Intel Core i5 3570K | Mobo: MSI Z77A-GD65 ATX | Ram: Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | GFX: Gigabyte HD7970 OC 3GB | SSD: Corsair Force 3 120GB | HDD: Diverse Mekaniska 4TB | Chassi: Corsair 800D | PSU: Corsair AX 850W 80+ Gold Modulär | CPU Cooler: Corsair H50 |
Citera mig så hittar jag tillbaka hit :)
ErDraug är inte uppkopplad
2010-05-10, 19:14   #15

Ferrat

Medlem

Ferrats avatar

Plats: Zion

Registrerad: apr 2004

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Sorkas Visa inlägg
Jag har problem med undertexter till mikv-filer. Filen kan spelas upp utan problem om jag tar bort undertexten eller transcodar med TSMuxer, men så fort jag stoppar dit undertexten eller vläjer en transcoder som tar med den laggar filmen så att den är helt osebar. Jag tycker att det är lite konstigt att en textning ska göra så stor skillnad. Några idéer på vad problemet kan vara eller en lösning?
I många fall kodar inte PMS om MKV filer då media formatet är ok bara att PS3an hatar MKV paketet, så PMS säger bara att det är en mp4 eller ren stream och skickar, när du väljer att köra med text dock så kodar den in texten och det kräver lite mer men en vanlig 64bit dual core ska klara det utan problem TSMuxer strular massor för mig men jag kör linux däremot klarar mencoder typ allt så spelar inte så stor roll för min del men jag har typ slagit av TSMuxer.

Oxå om du har en Dual Core glöm inte att aktivera att den ska använda båda cores vid omkodning
__________________
PC1: [PhenomII 960T @ x6 4Ghz || Antec Küler 620 || 8GB || Sabertooth 990FX || Gainward GTX570 @ 925/2100]
PC2: [i5-2500K @ 4.5Ghz || Hyper 212 Evo || 16GB || P67A-D3-B3 || ASUS HD7970 @ 1200/1600]
The ability to let that which does not matter truly slide.
Ferrat är inte uppkopplad
2010-05-13, 10:50   #16

Qwertan

Medlem

Qwertans avatar

Plats: karlstad

Registrerad: aug 2003

Är det helt omöjligt att streama 720p (mkv) trådlöst?

Jag har kabel mellan datorn och routern (dlink 655) och från routern till ps3 är det trådlöst. Och när jag försöker se på 720p så "laggar" det bara.
Ska man ändra några inställningar eller något i pms för jag har inte ändrat något alls.

OS: Windows 7 (64 bit)
internet: BBB 100/10mbit
router: dlink 655
__________________
| MSI Z77A-G45 | i5 35700K 3.4 GhZ | 8Gb Corsair xms2 | Sapphire HD7950 | WD 640Gb | Noctua NH-U12P | Corsair 650W | Antec P182 |
Qwertan är inte uppkopplad
2010-05-13, 11:21   #17

Kenta42

Medlem

Registrerad: apr 2005

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Qwertan Visa inlägg
Är det helt omöjligt att streama 720p (mkv) trådlöst?

Jag har kabel mellan datorn och routern (dlink 655) och från routern till ps3 är det trådlöst. Och när jag försöker se på 720p så "laggar" det bara.
Ska man ändra några inställningar eller något i pms för jag har inte ändrat något alls.

OS: Windows 7 (64 bit)
internet: BBB 100/10mbit
router: dlink 655

Testat sätta "Maximal bandbredd i Mbit/s"? Till en siffra något lägre än vad ditt trådlösa klarar av att toppa i hastighet. Finns under Konverteringsinställningar > Videokvalitéinställningar. Själv har jag kört med 70 Mbit där ett tag och fungerat fint i mitt 100 Mbit hemma nät. Dock kör jag trådbundet men en del 1080p filmer hade tendens att börja "lagga" därav mitt val.
Dock att sätta en lägre fast bandbredd än att köra "fri" bandbredd tar extra kraft av processorn då den behöver koda om mera. (Någon får gärna rätta mig om jag har fel men så har jag uppfattat det genom att skumma igenom forumet)
Värt att testa om du inte gjort det!

PS3 Media Server • Index page
Kenta42 är uppkopplad nu
2010-05-13, 15:14   #18

Qwertan

Medlem

Qwertans avatar

Plats: karlstad

Registrerad: aug 2003

Tack Kenta42 men nu funderar jag på att lägga ner detta skit programet för det funkar ju inte.

Nu när jag skulle fixa det kenta tipsade om så fick jag ett felmeddelande på ps3 om något DLNA-protokollfel (7531) och efter detta så hittar varken ps3an eller pms varandra...

Jag har testat ominstallera utan någon bättring
__________________
| MSI Z77A-G45 | i5 35700K 3.4 GhZ | 8Gb Corsair xms2 | Sapphire HD7950 | WD 640Gb | Noctua NH-U12P | Corsair 650W | Antec P182 |
Qwertan är inte uppkopplad
2010-05-14, 12:20   #19

twinlight

Hedersmedlem

twinlights avatar

Plats: Jessheim

Registrerad: jul 2001

Har köpt PMS sen första dagen jag köpte PS3an och det var några dagar efter SLIM lanserades. Funkat fint hela tiden. Har fått nått DLNA fel nån gång men bara starta om servern så funkar det.

Lade nyligen in en development build eftersom "stable" är så gammal och jag hade problem med ett serieavsnitt där ljudet hackade. Det funkade bra efter uppdateringen.
__________________
» Don't argue, I am programmed to beat you.
twinlight är inte uppkopplad
2010-05-21, 13:17   #20

dacke666

Medlem

dacke666s avatar

Plats: Falkenberg

Registrerad: okt 2007

Nu har jag bytt router och fortfarande är det samma problem att det tar 2-5 min för att PS3 mediaservern att dycka upp på Tv. jag har ju kopplat Ps3 till routern med sladd,den är 20 meter,fast när jag körde trådlöst (med god signal) dröjde det lika länge.har googlat ihjäl mej om detta,verkar bara jag som har detta problem,är la inte mycket att gnälla om ifs. men det är lite retligt!var jag än kollar så stämmer det (brandvägg,PS3 media server,)finns det nått som är värt att kolla på PC?ja ja har ni nått tips så bara hojta!

Edit* köpte en ny Router så nu är problemen väck,aldrig mer billig Zyxel!

Senast redigerad av dacke666 2010-06-11 klockan 13:33.
__________________
Chassi: ANTEC THREE HUNDRED | Intel Core i7-4770K 4.4 GHz | CPU Kylare: Corsair Hydro Series H50 | Moderkort: Asus Z87-A | Minne: 16 GB G.Skill TridentX DDR3 PC19200/2400MHz | Hårddiskar: SSD SanDisk Ultra Plus 256GB + Samsung SpinPoint F4 + 750GB IDE | Grafikkort: XFX Radeon HD6870 CF | Nätaggregat: Thermaltake Toughpower W0117 750W | Bildskärm:ASUS VE278Q 27
dacke666 är inte uppkopplad
Senaste nyheterna

Redaktionens senaste nyhetsrubriker

Sök jobb