Permalänk
Medlem

Windows Update?

Halloj.

Jag har fått lite funderingar angående Windows Update. (Använder Win7 Ultimate 64)

Enligt windows update har jag allting up to date, men om man går in på detaljerad information om grafikkorts drivers så används ett par som släpptes Juni 2009.
Nu är det ju så att det har släppts jättemånga nyare drivers än det, nyaste släpptes faktiskt bara för 1 vecka sen den 25e mars 2010. Varför hittar inte windows update den? Och om jag installerar den manuellt, så säger efter det Windows Update att det finns en uppdatering till mitt grafikkort, vilket då är den gamla från Juni 2009 igen Känns som något är relativt skumt, kan man verkligen lita på att windows update håller drivers up to date och varför gör den såhär?

Använder ett Geforce 9800GT om det underlättar

Tack på förhand!

/Celly

Permalänk
Medlem

Re: Windows Update?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Celly
kan man verkligen lita på att windows update håller drivers up to date och varför gör den såhär?

Nej.

Om du vill ha de senaste drivrutinerna så får du helt enkelt ladda ner från nVidia.

Permalänk
Medlem

Tror Microsoft tar det lite "safe" med drivrutinerna. Hade de alltid skickat ut de senaste så är möjligheten stor att många skulle få problem med sina datorer på grund av fel i de nya drivrutinerna. Tänk te.x om MS hade skickat ut den Nvidia drivrutinen som gjorde så att vissa fläktar inte varvadeupp och resulterade i överhettade grafikkort så hade nog MS fått en mindre shitstorm. Bara kolla på linux sidan så är de stabila distrubitionerna ofta inte de senaste drivrutinerna. Det är svårt för MS/linux distrubitionerna att lova att de nya versionerna är stabilare än de äldre.

Visa signatur

4690K, 16GB ram, 1,25TB SSD, Radeon 7750
100% PASSIVT

Permalänk
Medlem

Bah vad sorgligt jag som faktiskt litat relativt blint på Windows Update

Mjo förstår vad du menar Breddas, om drivrutinen nu är WHQLmärkt tycker man de borde kunna lita på den däremot menmen så verkar inte fallet va

Tack för svar iaf då vet jag att jag får jobba lite själv på drivrutiner och inte åka curlingbana på windows update längre haha.

Permalänk
Vila i frid

Att lita på WHQL kan få oanade konsekvenser - som t.ex. brända Nvidia-kort. Better safe than sorry.