NZXT HU-001 luftflöde och fläktar

Permalänk

NZXT HU-001 luftflöde och fläktar

Mitt chassi har en fläkt nere i fronten och en bak under PSU. Om jag förstått det hela rätt skall det helst vara fler insug än utsug, samt att man skall ta in luft fram och blåsa ut bak.

Instruktionen till Corsair H50 sade att luften skulle tas utifrån till den. Men efter att ha läst på forumet verkar det som jag skall vända den så luften blåser ut den vägen.

Hur skall den här ekvationen gå ihop? Jag skall suga in luft i fronten och blåsa ut genom de två fläktarna baktill. Men då får jag ju inte önskat övertryck i lådan...?

För tillfället har jag vänt på flödet så lådan suger in luft genom PSU och H50 fläkten (bak) och ut genom nedre front, men eftersom jag har för varmt inne i chassis och det blir avsevärt svalare om jag tar bort sidan har jag problem med luftflödet och försöker hitta en mer ideal setup.

Visa signatur

Chassi [NZXT HU-001] / Moderkort [ASUS P5N-D, nForce-750i SLI, Socket-775] / Processor [Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo, E8400@3.00GHz] / Grafikkort [XFX Geforce 9800GT (x 2 SLI)] / RAM [Kingston DDR2 HyperX PC8500 4096 MB] / Power Supply [Corsair 750W] / Hårddisk [Western Digital Caviar GreenPower# 1TB] / CPU kylare [Corsair H50 Hydro] / OS [Windows7 32-bit]

Permalänk
Medlem
Skrivet av thhellgren:

Mitt chassi har en fläkt nere i fronten och en bak under PSU. Om jag förstått det hela rätt skall det helst vara fler insug än utsug,

Nja, ska och ska... fler insug ger övertryck, vilket gör att man kan filtrera luften som kommer in i burken på ett bra sätt tex. Men rent kyleffektivitetsmässigt så skulle jag inte säga att det är stenviktigt att få övertryck i lådan. Tvärtom så är det ganska vanligt med undertryck (dvs mer utblås än insug) i en standardkonfiguration, och det funkar ok. (med nackdelen att den suger in damm lite här och var)

Men hur har du fått lådan att suga in genom nätagget? Har du öppnat nätagget och vänt på fläkten? (nätagg blåser normalt ut luft ur lådan)

Jag skulle iallafall inte krångla till det: Sug in luft i fronten. Sätt H50:n i bak och blås ut genom den. Låt nätagget fungera som vanligt så den hjälper till att blåsa ut luft ut burken. Ger totalt sett kanske ett litet undertryck, men inte så farligt.

Hush är ganska så tillsluten och restriktiv, så att temperaturerna sjunker litegrann när man tar bort sidoplåten är nog inte så konstigt i sig.

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.